23948sdkhjf

Smider 7200 kbm norske sten i Lillebælt - Maritim entreprenør hjælper havdyr

Sten fra det sydlige Norge skal gavne det danske dyre- og planteliv

Den maritime entreprenør Høj Nordic Marine Contractor fra Horsens laver forberedelserne til etableringen af to nye stenrev i Naturpark Lillebælt med tonsvis af sten hentet i Kragerø ved Larvik i Norge.

Naturpark Lillebælt arbejder ifølge en pressemeddelelse sammen med Haderslev Kommune, som også bruger Høj Nordic Marine Contractor til et nyt rev ved Raade Hoved i Lillebælt.

Et større stenskib vil læsse sten til Naturpark Lillebælt af i et sø-depot af to omgange, og herefter vil den maritime entreprenør begynde bygning af stenrevene med et par af flådens skibe.

Afhængig af vejr og vind, vil revene blive bygget i perioden fra januar til marts 2023.

Nord og vest for Fyn

De nye stenrev i Naturpark Lillebælt skal øge biodiversiteten og bidrage til forskning af marsvin, havørred og torsk. Forud er foretaget en grundig forundersøgelse der viser, hvor man kan placere stenrevene for at opnå størst effekt.

Der skal bygges et huledannende stenrev målrettet torsk og marsvin i Tybrind Vig ved Vestfyn på cirka 2800 kbm sten fordelt på 1 ha. Det andet stenrev etableres ved å-udløb og er målrettet havørreder ved Varbjerg Havn på Nordvestfyn. Her bruges cirka 3150 kbm sten fordelt på 1 ha.

På opgaven for Haderslev Kommune, to stenrev ved ved Råde Hoved ud for Råde Strand, bliver 1200 kbm sten i disse dage læsset af. De to stenrev skal være nye levesteder for alger, muslinger og fisk, så biodiversiteten i Lillebælt forbedres.

Bedre biodiversitet

De to nye stenrev er en del af en rejse mod et Lillebælt og en natur i balance, siger formand for Naturpark Lillebælt og byrådsmedlem i Middelfart Kommune, Jacob Bjørnskov Nielsen:

– Det er attraktivt at se marsvin, at kunne fange fisk, at vide der er liv derude. Derfor går vi sammen om at etablere stenrev, for at gøre noget. Vi ved det tager tid at skabe et bedre havmiljø, og der skal gøres flere ting, men ved både at skabe et mere rent havmiljø og øge levestederne fx ved fiskebørnehaver og stenrev, så viser vi vejen, siger han.

Projektet med de to nye stenrev ved Fyn bliver genstand for forskning på Aarhus Universitet og DTU Aqua. 

Projektet bliver til med støtte fra Nordea-fonden, Velux Fonden og Friluftsrådet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggestart for ny Als-færge i Tyrkiet
Stort prishop rammer renovering af bevaringsværdige værftshaller
Droner skal hjælpe til på Mærsk-lagre
Endnu en kommune vil bygge på havnen: Værft frygter at blive klemt inde
Katastrofal mangel på skibsingeniører
Festen er slut for de store rederier
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.187