23948sdkhjf

I Svendborg vil man styrke samspillet mellem blå virksomheder og uddannelser

Internationalt kigger man mod Svendborg og Simac, når man skal bruge dygtige maritimt uddannede folk, og den udvikling vil man gerne understøtte

Der er ingen vej udenom indsejlingsbøjerne i Svendborg, hvis man skal bruge dygtige og maritimt uddannet personale, og det er en udvikling, som man gerne vil understøtte og udvikle. 

Og det gælder ikke kun Simac, hvor maskinmestre, skibsførere og skibsofficerer bliver uddannet. Det gælder i høj grad hele industrien i byen, som har historiske aner, og hvor der hele tiden sker nyt.

- Det er jo ikke nyt, at Svendborg er et maritimt kraftcenter, men vi ser i disse år en stigende efterspørgsel efter dygtige folk, hvilket blandt andet skyldes den grønne omstilling, som stiller krav om uddannede folk på området, siger Jan Askholm, uddannelsesdirektør på Simac.

- Det nye byggeri på havnen er ikke kun et udtryk for en samling af uddannelserne i byen. Det er bestemt også et udtryk for at uddannelsesmetoderne har udviklet sig, så vi har brug for nye og mere tidssvarende faciliteter. Teknologierne skifter og uddannelserne foregår i praksis på en noget anden måde end tidligere, og det skal selvfølgelig afspejles i den måde vi indretter faciliteterne på, siger han til Søfart, og tilføjer at byggeriet er resultatet af en kommunal udviklingsplan vedtaget i 2014. 

Erhvervslivet med

Men det er ikke kun uddannelserne, der understøttes. De maritime erhverv i Svendborg støtter op om udviklingen, og der har ifølge Jan Askholm, nok lidt utraditionelt for uddannelsesinstitutioner, i Svendborg altid været et samspil mellem uddannelse og de maritime erhverv i Svendborg.

- Men den understøtning vil vi gerne gøre endnu stærkere, og det sker blandt andet med etableringen af en maritim erhvervspark, hvor startups og etablerede virksomheder kan samarbejde, både med hinanden og med Simac. Vi vil gerne endnu tættere på erhvervslivet, og vi har et samarbejde med Syddansk Universitet, hvor vi på sigt vil oprette en  maritimt orienteret ingeniøruddannelse, fortæller han.

Vi må ikke glemme, at dansk søfart og skibsindustri er de erhverv, der tjener langt mest valuta hjem til Danmark. Det vil vi gerne synliggøre i Svendborg Jan Askholm, uddannelsesdirektør Simac, Svendborg.

Samspil giver udvikling

Jan Askholm mener at samspillet mellem uddannelserne og erhvervslivet er en stor styrke for begge. 

- I dag er det kun 20 procent af maskinmestrene, der er på søen. Resten arbejder i land, og der er god brug for dem - ikke mindst også i forbindelse med optimering af driftsanlæg i land. 

- Vi vil generelt gerne understøtte den maritime udvikling i Svendborg, og det er også en af grundene til, at vi har fået en prominent adresse til byggeriet på Svendborg Havn, for det ses og bemærkes også i udlandet. Der er en grund til, at det er et rigtigt blåt stempel, når man er uddannet i Svendborg. Er man uddannet her, står man særdeles stærkt i den internationale konkurrence, siger han.

- Arrangementet i morgen tirsdag i Svendborg er med at underbygge udviklingen hen imod et endnu stærkere kraftcenter. Det bygger op til det store europæiske møde i 2024, som vi med dygtig indsats fra flere sider er lykkedes med at få hertil, siger han.

-Vi må ikke glemme, at dansk søfart og skibsindustri er de erhverv, der tjener langt mest valuta hjem til Danmark. Det vil vi gerne synliggøre i Svendborg, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172