23948sdkhjf

Optimistisk budskab forud for stor maritim konference i Billund

Den grønne omstilling er en nødvendighed. Det giver ikke kun store udfordringer, det kommer også til at give oceaner af muligheder for alle, der tager en maritim uddannelse, hvad enten de får job til lands eller til vands

Den grønne omstilling er i fokus, når alle de danske maritime uddannelsesinstitutioner holder Forsknings- og Udviklingskonference i august.

Omstillingen fra fossilt CO2 forurenende energi til bæredygtigt bliver tit fremstillet forenklet, men det er faktisk kompliceret. Og i de kommende år vil kompleksiteten stige Jacob Sterling, Head of Ocean Decarbonation and innovation hos Maersk

Mere end 250 undervisere og ledere deltager fra maritime institutioner i Danmark, Færøerne og Grønland.

Desuden deltager Søfartsstyrelsen og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Rammerne for den todages konference sættes af Claus Graugaard, der er Head of On-board Vessel Solutions hos Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

- Vi har taget hul på alle de enorme udfordringer, der ligger foran os. Lige fra energieffektivisering over udvikling og produktion af nye bæredygtige brændstoffer, til hvordan vi kan påvirke rederierne og den internationale søfart til selv at tage flere og hurtigere initiativer, siger Claus Graugaard.

Oceaner af muligheder

Den menneskelige faktor får en central rolle i den fremtid. Det forudser Andreas Nordseth, direktør for Søfartsstyrelsen, der også holder oplæg på konferencen.

- Den grønne fremtid, med alle de nye teknologier, kræver specialisering, fleksibilitet og lederskab. Der bliver med andre ord oceaner af muligheder for dem der vælger en maritim uddannelse. Ikke kun for dem, der vælger jobs til søs, men også til dem, der ansættes på land, lyder det fra Andreas Nordseth.

Den udlægning bakkes op af Jacob Sterling, der er Head of Ocean Decarbonation and innovation hos Maersk.

- Omstillingen fra fossilt CO2 forurenende energi til bæredygtigt bliver tit fremstillet forenklet, men det er faktisk kompliceret. Og i de kommende år vil kompleksiteten stige, vurderer Jacob Sterling.

- Jeg er sikker på, at ny viden og innovation vil accelerere kraftigt de kommende 10 til 15 år, og det kan udfordre vores måde at tænke på og frembringe løsninger, som vi i dag ikke tror mulige, forudser han.

Kun én ting er sikkert. Det bliver mere kompliceret at være sømand i fremtiden, og det kræver et højere kompetenceniveau.

Fremtidens maritime uddannelser

Med udgangspunkt i de tre oplæg tager de 250 deltagere over. De to dage skal benyttes til at udnytte den samlede viden fra de tre oplægsholdere og fra egne bidrag. Viden, udvikling og forskning fra de nationale faglige miljøer udveksles, så de enkelte fagmiljøer og institutioner kan forberede sig på de udfordringer, der kommer med de nye teknologier.

Det hele er selvfølgelig for at give den bedst mulige uddannelse til gavn for de studerende på de maritime uddannelser, der er internationalt anerkendte. På den måde er konferencen også et bidrag, der understøtter den grønne omstilling globalt.

Den maritime Forsknings- og Udviklingskonference holdes den 11. og 12. august på Hotel Legoland i Billund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141