23948sdkhjf

Milliardinvesteringer og en halv million kvadratmeter: Odense Havn vil bygge Danmarks største logistikhub

Odense Havn vil udvikle området for mellem 4 og 5 milliarder kroner til at blive en højteknologisk og bæredygtig logistikhub.

Odense Havn har planer om at skabe landets største største logistikhub mellem Odense og Årslev. 

Det oplyser Odense Havn i en pressemeddelelse, og oplyser samtidig at projektets navn bliver "Odense Dry Port".

Odense Havn har købt det lukkede forsøgsgartnere ved Årslev på Midtfyn af Staten og vil udviklede området for mellem 4 og 5 milliarder kroner til at blive en "højteknologisk og bæredygtig logistikhub", lyder det i pressemeddelelsen. 

Planerne for den massive udbygning af offshore-vind alene i EU betyder, at Odense Havns nuværende havnearealer prioriteres til "den grønne omstillings vitale produktions- og vækstbehov". 

Med Odense Dry Port kan lager- og logistikdelen flyttes væk fra havnearealet. Odense Dry Port kommer til at ligge klos op ad motorvejen og jernbanen og skal efter planen rumme op mod 500.000 kvadratmeter bygninger og udstyres med den nyeste robot- og droneteknologisk.

- Jeg ser placeringen i Årslev som en vigtig brik til, at vi herhjemme overhovedet kan lykkes med at producere de vindmøller og levere de grønne kvantespring, der kan give hele verden den bæredygtige  energi, den har behov for, siger Odense Havns administrerende direktør Carsten Aa.

- Meningen er, at alt på og udenom pladsen skal tænkes grønt. Her er god adgang til el- eller brintlastbiler via motorvejen, og på sigt kan vi arbejde med at bruge jernbanen, fordi sporene går lige forbi. Her er med tiden plads til, at transportdroner let kan komme til og fra. Det er et springbræt til fremtiden midt i Danmark for de virksomheder, der skaber den grønne energiudvikling, siger han.

Fakta: Odense Dry Port

  • Odense Havn har pr. 7. juni 2022 købt Kirstinebjergvej 10, Årslev, af Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.
  • Her etables Odense Dry Port, der skal blive Danmarks største bæredygtige dry port
  • Grunden på 942.000 kvadratmeter areal med 18.000 kvadratmeter bygninger et et nedlagt forsøgsgartneri.
  • Byggeriet på op mod 500.000 kvadratmeter forventes at generere mellem 2000-3000 arbehdspladser i byggefasen, og blive til cirka 1000 blivende arbejdspladser, når dry porten går i anvendelse.

Kilde: Odense Havn

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125