23948sdkhjf

2021 slog rekord - men rederibosserne forventer yderligere fremgang i 2022

Dansk skibsfarts eksport kom ud af 2021 med en samlet omsætning på ca. 300 milliarder kroner. Men 2022 bliver endnu bedre, hvis man spørger direktørerne ude i rederierne. I en ny rundspørge fra Danske Rederier svarer otte ud af ti nemlig, at de tror på en endnu større omsætning i år

2021 blev et rigtig godt eksportår for Danmark med mere end 300 milliarder kroner i samlet omsætning. På den måde viste skibsfarten endnu engang sin vigtighed for den danske økonomi.

Men 2022 kommer til at slå alle hidtidige rekorder, mener direktørerne ude i rederierne. Det viser en helt ny rundspørge, som brancheorganisationen Danske Rederier har foretaget.

Godt nok er december endnu ikke regnet med i eksporten fra 2021, men forventingen er, at danske rederiers eksport vil ende i omegnen af 300 milliarder kroner - hvilket vil svare til mere end en fjerdedel af Danmarks samlede eksport.

Danske Rederier har spurgt en lang række CEO’er fra danske rederier om deres forventninger til omsætningen i 2022 og her svarer otte ud af ti, at de tror på øget omsætning.

- Det er meget klar tale fra CEO’erne, når så mange tror på større omsætning. Med et lille knæk fra 2019 til 2020 er eksporten steget siden 2016, og det er en udvikling, som, rederierne tror på, fortsætter, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier og fortsætter.

- Årsagerne til optimismen skal findes flere steder. Verdenshandlen tordner derudaf, og det er et enormt behov for at fragte varer på tværs af verdensdele og lande, som ikke ser ud til at aftage lige foreløbigt. Det gælder lige nu stort set alle varegrupper undtagen olieprodukter. Og så er der sat skub i udviklingen af havvind. Det giver opgaver for offshore-rederierne både herhjemme og i udlandet, siger hun.

Optimismen omkring det kommende år smitter også af på forventningerne til flådestørrelsen i de danske rederier.

Seks ud af ti af de adspurgte rederichefer regner med, at deres flåde vil vokse i løbet af 2022.

Ved seneste optælling kort før nytår var der 779 skibe på dansk flag svarende til i alt 23,24 mio. bruttoton.

Den samlede danskopererede flåde er i skrivende stund på omkring 2.000 skibe som samlet set har en bruttotonnage på 64,35 mio. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156