23948sdkhjf

Så er der købt nye missiler i USA til fregatterne for over en halv milliard

Danmarks fregatter får nye missiler ved udgangen af 2026, og de kommer til at koste 643 millioner kroner.

Det står klart, efter det amerikanske forsvarsministerium netop har offentliggjort, hvem der skal levere de nye missiler til blandt andet de danske fregatter. Det fremgår samtidig, at missilerne gerne skulle blive leveret ved udgangen af 2026.

Det er det amerikanske firma Raytheon Missiles & Defense, der ligger i Tucson, Arizona, som har fået tildelt kontrakten på en samlet værdi på 578.314.177 dollars.

Kontrakten lyder på 54 missilopgraderinger af typen SM-2 Block IIIAZ til USA selv og 215 standardmissiler af typen SM-2, som blandt andre Danmark har bestilt.

I kontrakten er Danmark den næststørste aftager af missilerne af typen SM-2, der har en rækkevidde på omkring 200 kilometer.

Danmark står for 17 procent af aftalen, hvilket udgør 98 millioner dollars, der omregnet er 643 millioner kroner. Sydkorea er den største aftager af kontrakten på SM-2 missilerne og står for 40 procent af ordren. De øvrige lande, som indgår i aftalen, er Taiwan, Holland, Spanien, Chile, Japan, Tyskland, Australien og USA selv.

Danmarks indkøb af nye missiler er en del af forsvarsforliget, der blev indgået i Folketinget i 2018.

Kilde: https://www.defense.gov/News/Contracts/C...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156