23948sdkhjf

Aflyser besøg på 'Esbern Snare': Danske soldaters indsats kan have afværget et piratangreb

Statsministeren skulle sammen med Jakob Ellemann-Jensen have besøgt 'Esbern Snare', men det er aflyst. Også danske rederiers adm. direktør, Anne H. Steffensen, er med på rejsen

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger i en udtalelse, at "Esbern Snares" indsats formentligt har afværget angreb på civile handelsskibe i Guineabugten.

Besætningen på fregatten har skudt og dræbt fire formodede pirater.

- Med den her operation har besætning på "Esbern Snare" med en fælles og dygtig indsats formentligt afværget konkrete piratangreb på skibe her i regionen og på den måde ydet et vigtigt og væsentligt bidrag til sikkerheden i Guineabugten, siger statsministeren.

Mette Frederiksen er i øjeblikket på rejse sammen med Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i Ghana for at besøge danske udsendte.

De skulle torsdag formiddag have besøgt "Esbern Snare". Det besøg er aflyst.

Mette Frederiksen har netop talt med kaptajnen på "Esbern Snare".

- Mine varmeste tanker går til alle derude. Det har været nogen uhyre vanskelige og udfordrende timer for hele besætningen.

- Og til deres pårørende hjemme i Danmark: I kan være stolte af jeres udsendte.

Ros fra Danske Rederier

Adm. direktør for Danske Rederier, Anne H. Steffensen, ledsager Mette Frederiksen (S) og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, på besøget i området.

Ingen af de tre var om bord på fregatten. 

- Vi har hele tiden sagt, at Guineabugten er verdens farligste vand at sejle i, siger hun og peger på, at det viser, at der er brug for fregatten, udtaler Anne H. Steffensen. 

- Vi har på enhver givent tidspunkt 30-40 danskopererede skibe i området, fortæller hun.

Den danske fregat tog i slutningen af oktober afsted til bugten for at beskytte danske skibe i området mod pirateri.

Guineabugten har i årevis været plaget af pirateri. I 2020 skete 95 procent af alle bortførelser til søs i bugten.

- Der er ingen tvivl om, at vi stiller med meget stærkt bidrag i form af 'Esbern Snare', og der er ingen tvivl om, at fregatten også vil gøre en stor forskel fremad.

- Jeg synes, vi er på præcis det sted på det rette tidspunkt for at gøre den indsats, der skal til, siger Anne H. Steffensen.

Det er ikke første gang, at 'Esbern Snare' dræber pirater. Det skete også i 2011 i Adenbugten, der ligger mellem Yemen i nord og Somalia i syd.

De formodede pirater blev efterfølgende taget om bord på "Esbern Snare", hvor deres skader blev behandlet. Hvad der nu skal ske med dem, skal en arbejdsgruppe på tværs af flere ministerier nu beslutte.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125