23948sdkhjf

Svendborg - Iværksætteri og uddannelse af nye søfolk driver væksten frem på Fyn

Maritime teknologier til grønne løsninger og uddannelse af fremtidens søfolk skal udknækkes i Svendborg. For selvom indbyggertallet kun er en brøkdel af hovedstadens, er Svendborg Kommune hjemby for 23 procent flere søfolk end København.

Den maritime tradition er og har altid været stærk i det sydfynske, der også dannede rammen, dengang Mærsk-familien grundlagde det rederi, der senere skulle ende med at blive Danmarks største virksomhed og som senest har fremlagt et rekord regnskab for indeværende kvartal.

Selvom aktiviteten på havnen Svendborg de seneste år er dalet, betyder færger, shipping og andre blå virksomheder, at det maritime erhvervsmiljø stadig står stærk i byen.

- Der er en masse kreativ idékraft i Svendborg og med det nye Simac og det kommende maritime kontor fællesskab, vil vi få en bedre baggrund for at få flere unge mennesker i byen til at blive iværksættere. Der er allerede nogle stykker, men jeg tror, der er potentiale til mere, siger Niels Henriksen, adm. direktør i NH Towage,

Virksomheden har 40 medarbejdere og har medarbejdere og 8 elever fra skolen.

- Svendborg er stærk på uddannelse, og det sætter vi pris på. Men kan vi blive endnu bedre? Det tror jeg, siger han.

Den holdning går igen hos Stig Due, adm. direktør hos C.C. Jensen, en verdensleder indenfor offline filtrering til blandt andet den maritime industri. Tiderne skifter og flere smede, der i sin tid var på værftet i byen, arbejder nu hos C.C. Jensen. I dag udfører de nogle andre opgaver, hvor blandt andet automatisering og anvendelse af robotteknologi fylder en del.

Et godt eksempel på, hvordan ny teknologi åbner nye muligheder.

- Hvis vi skal sikre, at der i fremtiden kommer nye virksomheder i vores størrelse, så skal Svendborg understøtte et miljø, hvor nye virksomheder har mulighed for at komme i gang, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094