23948sdkhjf

Søfartsstyrelsen har godkendt plan for grundstødt skib på Bornholm – skal sejle på værft i Estland

Søfartsstyrelsen har godkendt plan for grundstødt skib på Bornholm – kan nu sejle på værft i Estland

Det hollandske fragtskib ’Beaumaiden’, der i sidste uge grundstødte ud for Bornholm, har nu fået grønt lys af Søfartsstyrelsen til at sejle på værft i Tallinn i Estland.

Rederiet fik frigivet skibet i lørdags på betingelse af, at det sejler direkte på værft. Planen er, at skibet sejler på værft i den samme havn, som i forvejen var anløbshavn for den mængde kunstig gødning, som var lastet på skibet.

Skibet må dog først sejle afsted, når vejret tillader det, fortæller Søfartsstyrelsen til TV2 Bornholm, hvorfor det stadig opholder sig i Rønne Havn, ifølge Vesselfinder.

- Vi har godkendt, at skibe kan sejle til et værft i Tallinn, men det skal ske inden for nogle rammer som blandt andet indbefatter en maksimal bølgehøjde på 2,5 meter, siger Martin John, synschef i Søfartsstyrelsen.

Når skaderne er udbedret, er det op til de estiske søfartsmyndigheder at godkende reparationerne, hvorefter Søfartsstyrelsen i Danmark skal underrettes, før ’Beaumaiden’ kan genoptage sin normale sejlads.

Desuden opretholdes sigtelsen mod skibets kaptajn, som er mistænkt for at være påvirket af alkohol under grundstødningen. Han blev efterfølgende målt til at have en promille på 0.8.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156