23948sdkhjf

Tragedie på kemikalietanker: Kaptajn og førstestyrmand skudt ned på klos hold af kollega

En styrmand begik dobbeltmord og myrdede både kaptajn og førstestyrmand på kemikalietanker efter afgang fra Buenos Aires den 22. oktober. 

Det skriver flere internationale nyhedsmedier. 

Dobbeltmordet fandt sted på tankskibet 'Ayane', der sejler under Malta-flag mens skibet havde kastet anker i Rada La Plata ud for den argentinske kyst. 

Skibet havde 21  besætningsmedlemmer om bord. 

Efterfølgende kontaktede gerningsmanden den argentinske kystvagt via VHF og identificerede sig selv som gerningsmanden og erklærede sig villig til at lade sig arrestere. 

Ifølge lokale medier havde styrmanden tidligere i sin karriere gjort tjeneste som politiofficer, men havde mistet sit job efter at være blevet dømt for mordforsøg på en nabo i 2011 - en forbrydelse, som betød en fængselsdom på mere end fem års fængsel. Han blev løsladt i 2013, og skiftede derefter over til at forfølge et liv som sømand. 

Ifølge den lokale politichef arbejder politiet nu på at klarlægge de nærmere omstændigheder om de begivenheder, der ledte op til selve drabene. Meget tyder ifølge de lokale myndigheder, at gerningsmanden fik en form for psykotisk sammenbrud om bord på skibet snarere end at der var tale om en konflikt, der ledte op til voldshandlingen. 

Dobbeltmordet har sparket gang i en heftig debat om, hvorvidt rederiernes screening af besætningsmedlemmer er tilstrækkelig omfattende i forhold til at undgå, at eventuelt psykotiske besætningsmedlemmer slipper gennem nåleøjet. 

Opdateres...  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.144