23948sdkhjf

Morten Brandborg skifter fra Wärtsilä til Green Instruments

Den nordjyske producent af måleinstrumenter til emissionskontrol, vand- og gasanalyser i skibsindustrien, Green Instruments, er vokset med noget nær raketfart de seneste år. Som et led i et planlagt direktørskifte overgår Green Instruments hidtidige CEO og medejer Oluf Sigh til en rolle som bestyrelsesmedlem. 

I stedet indtager en anden særdeles erfaren herre direktørstolen, idet Morten Brandborg, tidligere administrerende direktør i Wärtsilä Danmark, bliver ny CEO i Green Instruments.

Det skriver Green Instruments i en pressemeddelelse.

 En stor del af æren for udviklingen i Green Instruments tilfalder den hidtidige CEO og medejer Oluf Sigh, der sammen med medarbejderne har samarbejdet tæt om den voldsomme vækst og internationalisering. Nu er tiden imidlertid kommet til en planlagt udskiftning på posten som CEO. 

Meget ekspansive år

Derfor afløses Oluf Sigh af 46-årige Morten Brandborg, som fra 1. september skal stå i spidsen for den fortsatte vækst og udvikling i Green Instruments. Om valget af Morten Brandborg siger bestyrelsesformand i Green Instruments Karsten Ries:

- Vi har været gennem nogle meget ekspansive år og har set omsætningen gå fra beskedne 30 millioner kroner til mere end en kvart milliard sidste år. Vi ser imidlertid ikke nogen grund til, at Green Instruments ikke kan fortsætte væksten, og derfor er vi meget tilfredse med, at vi har kunnet tiltrække en så erfaren branchespecialist som Morten Brandborg. Han har skabt stor vækst i Wärtsilä Danmark, og vi føler os overbeviste om, at han er den rette person bag rorpinden i Green Instruments’ fortsatte vækstrejse, siger han. 

Også Morten Brandborg glæder sig til at skulle løfte opgaven som ny CEO i virksomheden. 

- Jeg har haft næsten 10 gode år i Wärtsilä, men jeg ser meget frem til at indfri forventningerne om endnu større vækst i Green Instruments. Vi har nøglen til en grønnere skibsfart på verdensplan og sidder allerede på halvdelen af verdensmarkedet. Potentialet er dog så stort og uudtømmeligt, at vi med den rette strategi og de rigtige folk kan blive verdens største på området inden for en årrække. Det glæder jeg mig meget til at stå i spidsen for, kommenterer Morten Brandborg.

Op mod 90 pct. af verdenshandlen transporteres med skib, og selvom skibstransport isoleret set er en relativt klimavenlig transportform, gør transportmængderne alligevel CO2-, svovl- og nitrogenoxidudledningen til et miljømæssigt problembarn. Derfor har skibsfarten siden 2020 skullet reducere udledningen af svovl og andre partikler og ikke mindst måle og dokumentere den reducerede udledning. 

Det kræver særlige målesystemer til de scrubbere, der sidder i skibenes skorstene, hvilket Green Instruments i Brønderslev har specialiseret sig i at udvikle. Virksomheden har gjort med så stor succes, at antallet af medarbejdere på få år er gået fra 25 til 75 ansatte, og omsætningen har ligeledes været i rivende udvikling og er steget fra 30 mio. kroner i 2017 til mere end en kvart milliard i seneste regnskabsår.

Entrepreneur of the Year 

Green Instruments måleudstyr til skibsindustrien har vundet indpas verden over, og virksomheden sælger i dag sine løsninger globalt via selskaber i Danmark, USA og Singapore. 

Green Instruments vandt sidste år prisen som EY Entrepreneur of the Year Regional Final, Succesvirksomhed 2020 og blev udråbt som kommunal vinder af Tag Fat 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172