23948sdkhjf

10 finalister skal kæmpe om at blive maritime stjerner i 2021

Det maritime acceleratorprogram Maritime Stars afholder næste uge pitcharrangement for tredje gang. 10 finalister er udvalgt ud af 44 maritime iværksættere

Der er deltagere fra både Skagen, Esbjerg og Helsingør samt hele tre deltagere fra Odense, når fem nye Maritime Stars skal findes i Aalborg i marts. 

Den 18. marts gennemføres årets pitcharrangement for tredje gang – der som følge af corona-restriktionerne bliver gennemført både som et fysisk og online arrangement. 

Det skriver Marlog i en pressemeddelelse.

Der er i screenet 44 maritime iværksættere til programmet. Af dem er de 10 bedste valgt ud som finalister i et af landets mest ambitiøse accelerator-programmer. Maritime Stars hedder programmet, som nu har kørt i to år, og som bringer nye innovative startupvirksomheder sammen med tunge virksomheder fra branchen. 

De 10 bedste

Det har givet foreløbig 10 start up-virksomheder mulighed for rådgivning, forretningsudvikling og sparring med nogle af de bedste aktører i den maritime branche. Og nu gentager man succesen i det i alt treårige projekt, der er finansieret af Industriens Fond og EU's Socialfond, oplyser Marlog. 

- Vi glæder os over de mange velkvalificerede kandidater fra hele landet, der bekræfter os i, at Danmark har gode kort på hånden, når det gælder innovation i den maritime branche. Af de mange spændende iværksættere, der har søgt om at komme med i Maritime Stars, har vi nu fundet de 10 finalister, vi tror på kan nå længst med deres forretning, siger Allan Hejslet, projektleder hos den landsdækkende klynge for det maritime og logistik, Marlog, der driver Maritime Stars.

Han fortsætter: 

- Det at Maritime Stars tiltrækker start up’s fra så mange steder af landet fortæller, at vi har mange, dygtige iværksættere siddende rundt omkring. Nu glæder vi os til at finde de endelige fem, der skal indgå i dette års udviklingsforløb, siger Allan Hejslet og fortsætter: ”Vores forventninger er enormt store. Finalisterne kommer med mange fede løsninger og nytænkning til branchen. Der bliver ligesom de foregående år hård konkurrence om pladserne.

Finalisterne i dette års Maritime Stars er: 

Hexastate (Aalborg) 
BFF Nautimated (Hjallerup) 
Blue Atlas Robotics (Odense) 
Benchmarked (Odense) 
Bionic System Solutions BSS (Odense) 
Dancompliance (Herlev) 
MARPRO (Helsingør) 
Harco Heavy Lifting (Esbjerg) 
Searchmaster (Esbjerg) 
NOENCO (Skagen)

Fyrtårne giver point

Når de fem Maritime Stars skal findes den 18. marts i Aalborg, foregår det på den måde, at hver virksomhed pitcher deres idé foran et panel af alle fyrtårnsvirksomheder – fyrtårnsvirksomhederne følger med via online stream. 

Fyrtårnene giver de 10 deltagere point inden for fire parametre: Vækst- og skaleringspotentiale, Innovation/potentiale for branchen, Ambitionsniveau og Teamet bag. Herefter tælles pointene sammen og de fem med flest points er de nye maritime stjerner. 
Til april starter et 9 måneders forløb med masser af rådgivning, forretningsudvikling, workshops og sparring med både deltagere og fyrtårnsvirksomheder. 

De 24 deltagende fyrtårnsvirksomheder er: Alfa Laval, Blue Water Shipping, Danfoss, Desmi, DFDS, Fayard, Gatehouse, Green Instruments, Hans Jensen Lubricators, Hoyer Motors, Lindab Marine, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, ME Production, Port of Frederikshavn, Port of Aalborg, Stena Line, Terntank, Unifeeder, Viking Life-Saving Equipment, World Marine Offshore, Wrist Ship Supply, Wärtsila. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094