23948sdkhjf

Dansk radar på 12 nye hollandsk/belgiske minestrygere

Danske Terma har fået en stor ordre på radarsystemer til 12 nye minestrygere, der skal bygges til den delvis fælles flåde i Belgien og Holland.

De to lande, der samarbejder tæt om flåden og har fælles flådebase i Holland, er ved at bygge nye minestrygere (MVMV, der står for Mine Countermeasure Vessels), som skal udstyres med avancerede systemer, herunder radarer.

Ordren til Terma kommer fra skibsbyggeren Kership, som et joint venture mellem den franske forsvarsvirksomhed Naval Group og det franske skibsværft Piriou, og som bygger de 12 nye fartøjer.

De nye minestrygere vil for eksempel have små sejlende droner omkring sig, som kan undersøge og sprænge miner, uden risiko for tab af menneskeliv.

Ordren går på Termas Scanter 6000-radarløsninger.

- Valget af den højopløselige Scanter 6000-radar gør de belgisk/hollandske MCMV'ere i stand til at identificere og indfange selv små mål i nærheden af skibet såvel som i skibets horisont uanset vejrlig, forklarer salgsdirektør Lars Veis Larsen, Terma.

Den første af i alt 12 sæt leveres i 2022, og herefter følger de øvrige leverancer i de følgende otte år. Terma må ikke oplyse størrelsen på kontrakten.

Scanter 6000 er tidligere leveret til en række øvrige projekter, herunder til Royal Navys seneste Type-26 Global Combat Ships og T31-fregatter, ligesom løsningen anvendes i de største franske krigsskibe såvel som i den tyske flåde.

Også fregatter i Iver Huitfeldt-klassen i Danmark har Scanter 6000-radarløsninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109