23948sdkhjf

Næstved-borgmester i kovending: Erhvervshavn skal blive

Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S) lancerer nu idéen om en mindre kommunalt ejet havn inde i byen i stedet for at flytte erhvervshavnen ud.

Opdateret 15.01.2020 kl.9.30 med præcisering om beliggenhed

Sidste sommer skød borgmester Carsten Rasmussen (S) ønsker ned om at beholde erhvervshavnen i Næstved. 

Nu er han vendt på en tallerken og er åben for at beholde en del af erhvervshavnen i stedet for at rykke den ud for enden af kanalen fra Karrebæksminde. 

- Jeg vil ikke være den borgmester, der jager arbejdspladser ud af byen. Derfor tror jeg, vi med fordel kan investere i et mindre kajanlæg på Ydernæs, en kommunal discounthavn med plads til havnens eksisterende kunder, siger Carsten Rasmussen nu til Sjællandske Medier.

Ideen er at anlægge en mindre ny havn længere mod øst på Ydernæs ved den gamle lossepladsgrund. Ydernæs er langt fra bymæssig bebyggelse. Der er kun industri, genbrugsplads og rekreative områder.

Lukning også omgjort i Kolding

Så sent som i oktober ville borgmesteren have erhvervshavnen helt ud af byen.

- Det er jo hyggeligt, at skibene i dag kommer helt ind i byen med materialer, men udfordringen er, at det hele skal køres væk med lastbiler. Den tunge trafik vil vi gerne undgå midt inde i Næstved by, og det gør vi kun ved at flytte havnen længere ud, sagde han dengang.

I modsætning til en plan fra sidste år om at lukke erhvervshavnen i Kolding, var planen i Næstved at beholde en havn af samme størrelse som den, der i dag bliver anløbet af 2-300 skibe årligt, men at flytte havnen ud for enden af kanalen.

Siden er beslutningen om at nedlægge erhvervshavnen Kolding omgjort, så den overlever inde i byen. Nogenlunde det samme ser nu ud til at ske i Næstved, men dog ikke i centrum.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094