23948sdkhjf

Brand blusser op igen på fuldt lastet VLCC

Efter at branden på VLCC'eren 'New Diamond' var erklæret slukket, er flammerne brudt ud igen

Kort efter, at Sri Lankas kystvagt erklærede branden på VLCC-skibet 'New Diamond' for slukket, er den nu brudt ud igen.

Både den indiske og srilankanske kystvagt er engagerede i slukningsarbejdet. De oplyser begge, at branden brød ud igen, fordi der er meget høje temperaturer i skibet samtidig med, at vinden tog til i styrke. 

Det var dog forventet, at skibet kunne antænde igen, og skibet har været under konstant overrisling for at køle stålet ned. 

Ifølge den srilankanske kystvagt er der på nuværende tidspunkt ikke risiko for, at ilden vil sprede sig til de 270.000 ton råolie, der er opbevaret i skibets lastrum. 

'New Diamond' befinder sig nu 30 sømil fra Sri Lankas østkyst, efter at det er blevet slæbt længere ud på havet. I alt deltager ni skibe, fem bugserskibe og fly i slukningsarbejdet, og hertil kommer fem fartøjer som hjælper til med logistikken. En sending DCP (dry chemical powder) til slukning af branden skulle ankomme i dag.

Det var efter alt at dømme en eksplosion i kedlen, som udløste branden i maskinrummet på 'New Diamod' den 3. september. 22 besætningsmedlemmer er evakueret, imens en enkelt filippiner har mistet livet. Der var oprindeligt fem græske og 18 filippinske besætningsmedlemmer ombord. 

'New Diamond' er bygget i år 2000. Skibet er 333 meter langt, 60 meter bredt og har en kapacitet på 299.986 t.dv. Ifølge Tradewinds tilhører skibet rederiet New Shipping, men er på charter til India Oil Company.

Læs også: VIDEO: Fuldt lastet VLCC står i brand ud for Sri Lankas kyst

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11