23948sdkhjf

APM Terminals overtager ALC’s containerterminal i Aarhus

ACL (Aarhus Logistik Center) overflytter sin containerterminal i Aarhus til APM Terminals, der i forvejen har en stor terminaloperation i Aarhus Havn.

APM Terminals overtagelse inkluderer både selve operationen og ACL’s nuværende arealer på havnen. Overtagelsen gennemføres 1. september i år.

Det skriver APM Terminals her i eftermiddag i en pressemeddelelse.

ACL etablerede sin containerterminal i Aarhus i 2017, og har siden øget dens aktivitetsniveau betragteligt. Men på grund af begrænsninger i de arealer, ACL kan få adgang til i forhold til yderligere vækst, har selskabet besluttet at sælge operationen til APM Terminals i Aarhus.

Manglede plads

- Aarhus har en central position for containertrafik, og i ALC har vi i de seneste år opbygget et højt aktivitetsniveau. Men set i det lange perspektiv må vi erkende, at det bliver svært at fortsætte denne udvikling på grund af de fysiske begrænsninger, udtaler Jan Dam Poulsen, adm. direktør i ALC, og uddyber:

- Konsekvensen ville være, at vi ville møde udfordringer i de kommende år i forhold til at servicere vores kunder på den mest optimale måde. Det undgår vi til gengæld ved at sælge terminalen til APM Terminals.

En af de fordele, ACL’s kunder kommer til at mærke allerede fra 1. september er direkte adgang til jernbanenettet, fremgår det desuden af pressemeddelelsen.

- Vi overtager en interessant forretning med loyale kunder som vi nu ser frem til at give adgang til et større netværk – noget, der også vil give dem selv nye muligheder for forretningsudvikling. Samtidigt forventer vi at kunne mindske deres administration ved, at de kun skal forholde sig til én operatør i deres dagligdag, udtaler Dennis Olesen, adm. direktør Nordics, APM Terminals.

Læs også: ALC er logistikblæksprutten på Aarhus Havn

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.173