23948sdkhjf

Nu er overfarten med cykel gratis på 53 danske færgeruter

Fra i dag og måneden ud er overfarten for gående passagerer og cyklister blevet gratis på 53 af landets færgeruter. 

- Stort set alle vores indenrigs færgeruter kommer nu i spil i danskernes sommerferieplaner, og det er meget positivt at mærke, hvordan vi alle ønsker at give hinanden de bedste forudsætninger for en god sommerferie herhjemme; nu når grænserne ikke er så åbne, som vi er vant til, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Det er færgeselskabernes eget valg, om de vil deltage i sommerpakken og dermed udbyde gratis færgerejser for gående og cyklister i juli. Hvis de deltager, får de efterfølgende den manglende billetindtægt dækket af staten. Initiativet er en del af regeringens sommerpakke, som også består af billigere færger i august og september, en million billige Orange-billetter og 50.000 såkaldte rejsepas til tog, hvoraf sidstnævnte blev udsolgt på tre dage.

Som tidligere skrevet i Søfart, har ordningen med de gratis færgebilletter i juni fået en blandet modtagelse blandt færgerederierne. Kritikken har primært gået på, at gratis færger ville have en større effekt i august og september, fordi kapaciteten i forvejen er brugt godt op i juli, der er højsæson for turister til de danske småøer. 

Desuden er Lars Wolfgang Hansen, formand for Småøernes Færgeselskaber, bekymret for, at statens kompensation af billetprisen ikke kan opveje den merudgift, der for nogle færgerederier vil være forbundet med at hyre mere personale til at imødekomme den øgede trafik. 

Læs mere: "Jeg læste det på Twitter tirsdag aften kl. 22.53 og tænkte: Åhh nej"

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109