23948sdkhjf

Color Line genindsætter 'Super Speed 1' som godsfærge

Efterspørgslen efter godstransport på tværs af landegrænserne betyder, at Color Line nu genindsætter 'Super Speed 1' på Kristiansand-Hirtshals.

Den konventionelle, men hurtigtsejlende ro/pax-færge skulle oprindeligt have været i dok i Danmark i perioden 16.-27. marts, men har som følge af corona-udbruddet ligget stille i Kristiansand siden den 16. marts. 

Fra i dag klokken 16.30 sejler skibet altså igen, men nu som ren fragtfærge, fremgår det af en pressemeddelse

I Hirtshals Havn ser adm. direktør Jens Kirketerp Jensen genindsættelsen af færgen som et bevis for, at den nordjyske havn kun har oplevet "en mindre reduktion" i godstransporterne mellem Hirtshals og Norge som følge af pandemien. 

- I den aktuelle – og for verden meget kritiske – situation, som vi står i, ser vi nogle forskydninger i godstransporterne. Her er Hirtshals kommet til at stå endnu stærkere med hensyn til godstransporterne mellem Norge og det europæiske kontinent, og det tager vi som udtryk for, at korridorerne over Hirtshals er både effektive og attraktive, siger han i en pressemeddelelse.

Jens Kirketerp Jensen håber på, at den globale time out kan bruges som en anledning til at tænke i grønnere transportløsninger. 

- Vi ved alle, at der vil være en dag efter den nuværende corona-nedlukning, og vi kan naturligvis tage en masse læring af det, vi ser i øjeblikket. Derfor har vi lige nu en unik mulighed for at se fremad og finde nye og bedre transportløsninger – grønnere løsninger – end dem, de fleste anvender i dag. Ved at benytte multimodale transporter, der kombinerer sø-, vej- og banetransport, bliver godstransporten mere bæredygtig og bidrager dermed til den grønne omstilling, siger Jens Kirketerp Jensen.

Color Line opererer nu tre fragtruter. Ro/ro-skibet 'Color Carrier' betjener ruten Oslo-Kiel på sædvanlig vis, 'Super Speed 2' sejler gods på sin ordinære rute mellem Larvik og Hirtshals, og fra i dag sejler 'Super Speed 1' altså på Kristiansand-Hirtshals.

Læs også: Fjord Line vil trække færge ud af DIS

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203