23948sdkhjf

10 finalister skal kæmpe om at blive maritime stjerner

Der er deltagere fra både Skagen, Svendborg og Allerød når fem nye Maritime Stars skal findes i Aalborg

Først var der 56 håbefulde maritime iværksættere, der søgte. Nu er de 10 bedste valgt ud som finalister i et af landets største accelerator-programmer, Maritime Stars.

Igennem det nordjysk funderede projekt, som havde premiere sidste år, fik fem start up-virksomheder mulighed for rådgivning, forretningsudvikling og sparring af nogle af de bedste aktører i den maritime branche. Og nu gentager man succesen i det i alt tre-årige projekt, der er finansieret af Industriens Fond og EU's Socialfond.

- Vi har igen fået bekræftet, at Danmark står stærkt, når det gælder innovation i den maritime branche. Af de mange spændende iværksættere, der har søgt om at komme med i Maritime Stars, har vi nu fundet de 10 finalister, vi tror på kan nå længst med deres forretning, siger Allan Hejslet, projektleder for det nordjyske udviklingscenter, Marcod, der driver Maritime Stars, i en pressemeddelelse.

Kommer fra hele landet

Finalisterne i dette års Maritime Stars er: Sternula (Aalborg), Dancompliance (Herlev), E-AT (Herfølge), Gas2Green (Svendborg), NOENCO (Skagen), Hybrid Greentech( Roskilde), CAMAR (Allerød), DACOMA (Svendborg), Scoutbase (Svendborg) samt Inspection Team (Hadsund).

- Det at Maritime Stars tiltrækker start up’s fra så mange steder af landet fortæller, at vi har mange dygtige iværksættere siddende rundt omkring. Nu glæder vi os til at finde de endelige fem, der skal indgå i dette års udviklingsforløb, siger Allan Hejslet og fortsætter:

- Vores forventninger er enormt store. Finalisterne kommer med mange fede løsninger og nytænkning til branchen. Der bliver hård konkurrence om pladserne.

Corona udskyder finale

De fem Maritime Stars skulle oprindeligt være fundet d. 19. marts i Aalborg, men på grund af udbruddet af corona-virus er finalearrangementet nu udskudt til den 21.april.

Til den tid kommer det til at foregå på den måde, at hver virksomhed pitcher deres idé foran et panel af alle fyrtårnsvirksomheder. Fyrtårnene giver de 10 deltagere point inden for fire parametre: Vækst- og skaleringspotentiale, innovation/potentiale for branchen, ambitionsniveau og teamet bag.

Herefter tæller man pointene sammen, og de fem finalister med flest points er de nye maritime stjerner. Til april starter et ni måneder langt forløb med masser af rådgivning, forretningsudvikling, workshops og sparring med både deltagere og fyrtårn.

De 20 deltagende fyrtårnsvirksomheder er Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark, Hans Jensen Lubricators, Unifeeder, Port of Frederikshavn og Port of Aalborg.

Læs også: Startup rengør tørlastskibe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097