23948sdkhjf

Maersks containerfabrik ud af 2018 med dundrende underskud

Lukning af fabrik i Chile koster Maersk Container Industry omtrent en mia. kroner

Det har kostet Maersk Container Industry (MCI) omtrent en mia. kroner at lukke den ene af virksomhedens tre fabrikker sidste år. 

Det fremgår af containerfabrikantens årsregnskab for 2018. 

MCI kom ud af året med et underskud på bundlinjen, der beløb sig til 929 mio. kroner, hvor resultatet i 2017 var et overskud på 105 mio. kroner. Havde det ikke været for den nedskrivning, som fulgte med lukningen af MCI's reefer-fabrik i Chile, ville resultatet have været et plus på 99 mio. kroner. 

Ellers melder MCI om et 2018, hvor den globale efterspørgsel efter reefer-containere næsten nåede rekordniveauet fra 2011. På den anden side var indtjeningen fra tørcontainere under hårdt pres i løbet af året, og samlet set endte MCI's omsætning på 6,1 mia. kroner, selvom omsætningen fra kølecontainere steg trods lukningen af Chile-fabrikken. Det svarer til et fald på ni pct. fra omsætningen på 6,7 mia. kroner i 2017.

I sin ledelsesberetning erklærer MCI, at 2018-resultatet fra de fortsættende aktiviteter er på linje med det forventede. 

Fremadrettet peger MCI på, at markedet for reefer-containere i 2019 fortsat vil være karakteriseret ved et hårdt prispres som følge af, at produktionskapaciteten i rigelig. Til gengæld vil efterspørgslen efter kølecontainere også være høj som følge af en høj global efterspørgsel efter ferske fødevarer. MCI understreger sin succes med Star Cool-containere og forventer et overskud af de fortsættend aktiviteter i omegnen af 150 mio. kroner. 

Kort efter nytår besluttede MCI at lukke den ene af de to tilbageværende fabrikker i Kina og udelukkende fokusere på kølecontainere fremover. 

Læs mere: Mærsk satser på kølecontainere og lukker kinesisk fabrik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078