23948sdkhjf

Drabsanklagede fiskere trodsede politiet og tømte garn før de vendte hjem

Fiskere forklarer samstemmende, at kollega under tur på Nordsøen fik delirium og truede med at brænde skib af

Der gik to et halvt døgn, fra en fisker var hentet af en redningshelikopter, før fem fiskere vendte tilbage til havnen i Thyborøn.

Det fremgår af tredje retsmøde om sagen i Retten i Holstebro, der fandt sted i sidste uge, hvor fem fiskere er tiltalt for at have bagbundet og kvalt deres 41-årige kollega.

Besætningen på kutteren ”Inger Katrine” havde ifølge specialanklager Pia Koudahl fået besked af politiet på, at de skulle vende om.

Beskeden blev ifølge anklageren givet, i forbindelse med at en redningshelikopter 30. januar sidste år havde hentet den livløse mand.

Kutteren var på vej mod land, da helikopteren ankom. Men da helikopteren fløj mod sygehuset med manden, skiftede kutteren kurs og forsatte mod vest og længere ud på Nordsøen.

En af de tiltalte, en 31-årig fisker, forklarer i retten, at besætningen var enig om at tømme garnene for rødspætter, før de vendte om.

- Vi vil selvfølgelig gerne nå at hive garnene op. Ellers ville der stå 400 spøgelsesgarn, der bare ville spise alt liv på havbunden. Det ville også være miljøskadeligt, siger fiskeren.

Han er iført en sort løsthængende skjorte, blå jeans og hvide sneakers.

Fiskeren forklarer, at han godt hørte fra de andre besætningsmedlemmer, at politiet havde bedt besætningen om at returnere.

Men fiskeren siger, der var modstridende meldinger fra ordensmagten.

- Først fik vi at vide, vi godt måtte tømme garn, så fik vi at vide, vi ikke måtte.

Meldingen skiftede flere gange, forklarer han.

Tre af de fem tiltalte har samstemmende forklaret, at den 41-årige Alf Villum Jensen under togtet fik et anfald af delirium.

Han truede ifølge de tiltalte med at brænde skibet af ved hjælp af en spraydåse og en lighter.

Besætningen så sig nødsaget til at passivisere ham og binde ham på hænder og fødder.

- Vi mener ikke selv, vi har gjort noget forkert. Vi mener, vi har hjulpet manden, lyder det fra den 31-årige fisker.

Specialanklager Pia Koudahl kan dog ikke få forklaringen fra fiskerne til at stemme overens med de omfattende skader, der blev konstateret på liget.

Fiskeren havde mange læsioner på kroppen og på hovedet, der ifølge anklagen er påført med "talrige slag, spark, tramp, anslag med genstande".

Den 31-årige fisker har ikke nogen forklaring på de omfattende skader.

Hans bedste bud er, at de kan være opstået, fordi fiskeren var bundet og kan have væltet rundt på gulvet under turen, der foregik under høj søgang.

Alle fem tiltalte nægter sig skyldige.

Yderligere to af de tiltalte skal afgive forklaring i sagen, og der forventes dom i midten af juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078