23948sdkhjf

Søfarten i historisk exit fra Nykøbing Falster - kommunen præsenterer plan for hotel, boliger og kontorer på 1,4 km kajkant

Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet at indlede et samarbejde med private investorer om byggeri på havnen i Nykøbing Falster

Et kvalitetshotel, boliger og et kontorbyggeri på havnen i Nykøbing Falster. 

Det er målet med et samarbejde mellem Guldborgsund Kommune og private investorer. 

Lukningen af erhvervshavnen i Nykøbing Falster er i fuld gang, og nu bliver kommunen konkret med, hvad der skal bygges på de 1,4 km. kajanlæg, som ikke længere skal modtage skibe og last. 

Nykøbing Falster Havn på vej mod lukning

Der er tale om et konsortium mellem Dansk Arealudvikling ApS og DE Ejendomme A/S repræsenteret ved DreistStorgaard Advokater A/S. 

Og på borgmesterkontoret ser borgmester Simon Hansen (S) frem til samarbejdet. 

- Vi har i byrådet vedtaget en ambitiøs helhedsplan for havnen i Nykøbing Falster, der viser, hvordan vi kan omdanne den tidligere erhvervshavn til et levende og rekreativt byområde. Der er allerede flere konkrete projekter i gang med at omdanne eksisterende bygninger til levende kulturfællesskaber, og med dette samarbejde kan de første nye bygninger og boliger være på vej, siger han i en pressemeddelelse.

Interessant investeringscase

Planen er, at Guldborgsund Kommune vil leje de kontorlokaler, som opføres sammen med hotellet og boligerne i samarbejdet. Her vil kommunen skabe et nyt borgerhus, hvor alle borgerfunktioner samles. Ifølge kommunen vil de spare 3-5 mio. kr. om året ved at flytte i lejede lokaler og samle funktioner her. 

Hos Dansk Arealudvikling bliver Nykøbing og Lolland-Falster fremhævet som "en interessant investeringscase".

- Det er nogle utrolig spændende og ikke mindst ambitiøse planer, Guldborgsund Kommune har sat i gang for det nuværende store havneområde i Nykøbing Falster. I konsortiet ser vi frem til at kunne bidrage til en del af realiseringen af de samlede planer, siger Allan Munk fra Dansk Arealudvikling.

Hos erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster er man ikke overrasket over interessen for at investere.

- Vi oplever, at lysten til at investere på Lolland-Falster har været stigende de senere år, og der er en generel interesse i områdets store potentiale. Det kommende samarbejde om byudvikling i Nykøbing Falster bekræfter blot tendensen, og jeg er glad for, at investorerne også har fået øjnene op for Nykøbing som oplagt investeringsobjekt. Det viser, at tingene går den rigtige vej, og at retningen er rigtig, siger Mikkel Wesselhoff, direktør i Business Lolland-Falster.

Og hos DI Lolland-Falster er man ikke tvivl om, at udviklingen blandt andet vil komme byggebranchen. 

Et enigt byråd

Det er ifølge pressemeddelelsen et enigt byråd, der står bag beslutningen om at indlede samarbejdet. Beslutningen betyder, at der nu indledes "reelle forhandlinger, og desuden skal de økonomiske, juridiske og tekniske forhold afdækkes nærmere".

Hvis alt går vel, er det forventningen, at de første bygninger på havnen kan stå klar i 2027-2028.

Foruden projekterne her er det også en del af det kommende samarbejde, at parterne skal "afsøge muligheden for", at Dansk Arealudvikling kan udvikle den matrikel, hvor kommunens rådhus ligger i dag. Det til boliger, som der ifølge kommunen er efterspørgsel på. 

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093