23948sdkhjf

Øboere vil overtage ø-færge, men mangler indblik i økonomien

Askøboere vil overtage færgen til Bandholm, men savner overblik over økonomien. De er velkomne, men har slet ikke spurgt ind til tal, siger borgmesteren

Askøs livsnerve er på spil, og en gruppe af øens beboere vil forsøge at overtage færgedriften i utilfredshed med Lolland Kommunes nye færgestrategi. 

Det skriver TV2 Øst

Øboernes 'overtagelsesforsøg' skyldes, at kommunen vil skrotte færgeruten mellem Bandholm og Askø og erstatte den med en forbindelse mellem Askø og Kragenæs.

De ændringer vil ifølge øboernes talsmand, Per Skov Madsen, få store konsekvenser for både øens fastboende, erhvervsdrivende og sommerhusejere, og har ifølge talsmanden allerede nu ført til 'rigtig mange' til salg-skilte på Askø.

Gruppen har nu holdt møde med Lolland Kommune om en mulig overtagelse af færgen, som kommunen ifølge Per Skov Madsen er positivt indstillet over for, men ikke har givet gruppen det ønskede økonomiske overblik.

Men Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen, siger til TV2 Øst, at øboerne er velkomne, og at alle regnskabsbøger er fuldt åbne, men at gruppen ikke har spurgt ind til økonomien og "gjort nok for at blive taget seriøse".

Gruppen fra Askø har frist til den 30. marts til at komme med et bud på færgen, skriver tv-kanalen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094