23948sdkhjf

Regningen for milliondyr renovering er kommet: Så stor er den

Omtalt broarbejde ender med at koste mange ekstra millioner

Levetidsforlængelsen af Sallingsundbroen har været det største enkeltstående renoveringsprojekt for Vejdirektoratet de sidste 10 år, og nu viser det sig, at også regningen ender med at blive rigtig stor.

I en pressemeddelelse angiver bygherren den samlede pris for renoveringen til 150 mio. kr. Vejdirektoratets projektchef Rasmus Bang har tidligere over for Nordjyske oplyst, at regningen blev på 110 mio. kr. - begge dele uden moms.

Hertil siger direktoratets pressechef Mette Thorn:

- Der er blevet udarbejdet et aktstykke for vedligeholdelsesprojektet på Sallingsundbroen, og de forventede samlede omkostninger for projektet er omkring 150 millioner kroner, som udover udgifter på entreprisens hovedkontrakt og tillægskontrakt inkluderer omkostninger til pristalsreguleringer, ekstraarbejder, rådgiverhonorarer samt interne omkostninger og fællesomkostninger, siger Mette Thorn.

Det er i begge tilfælde betydeligt mere end den oprindelige hovedkontraktsum på 78 mio. kr. Betondækkets dårlige stand gjorde det nødvendigt at forlænge byggeperioden med over et år.

At arbejdet nu endelig er færdigt fejres med et ministerbesøg mandag 20. november.

Transportminister Thomas Danielsen (V) vil være stede på Hotel Pinenhus på Sallingsiden sammen med de to borgmestre, Morsøs Hans Ejner Bertelsen (V) og Skives Peder Christian Kirkegaard (V) for at markere genindvielsen af broen i fuldt omfang, og der vil blive serveret kaffe og kage.

Alle naboer og andre interesserede er inviteret til begivenheden, og Vejdirektoratet opfordrer til, at man kommer i god tid.

De sidste afspærringer, maskiner og materiel forsvandt fra broen i sidste uge, således at der var fri bane for trafikken fredag morgen. Siden 2020 har Vejdirektoratet været i gang med en omfattende renovering af broen, der blev indviet i 1978 af H.M. Dronningen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14