23948sdkhjf

Havareret tankskib med russisk olie ligger nord for Rügen siden 27. juli

Rettet 16:45. Skibet ligger selvfølgelig ikke syd for Lolland, men syd for Sveriges sydspids, og det er ikke russisk ejet.

Råolietankskibet 'Yannis P.', der sejler med russisk olie, ligger fortsat for anker i det stærkt befærdede farvand i Østersøen mellem Danmark, Sverige og Tyskland, nærmere bestemt nord for Rügen og syd for Sveriges sydspids.

Det 274 meter lange tankskib, der er græsk ejet og har en besætning på 23 personer, fik angiveligt motorstop 13 sømil nord for øen Rügen om eftermiddagen den 27. juli. Tankskibet var på vej fra Primorsk i Rusland til Mundra i Indien med en last af russisk råolie. 

I weekenden overvejede rederiet at bugsere skibet. Det forblev dog uklart, hvor tankskibet kunne tages hen. Den har en dybgang på 13 meter og passer ikke ind i alle havne, skriver den tyske tv-station NDR.

Her mandag morgen oplyser tjenesten Fleetmon, at 'Yannis P.'  fortsat ligger på samme position, forankret nord for Rügen, og at der ikke er opdateringer om reparationer eller bugsering. 

På grund af stormen i dag og i morgen har de tyske myndigheder har sendt flere slæbebåde for at sikre tankskibets sikkerhed, og en dansk lods er gået eller skal gå om bord på skibet, oplyser Fleetmom.

Skibene, som er kommet til undsætning for at yde støtte, er 'MSC Dragon' Rotterdam, multifunktionsskibet 'Arkona' og slæbebåden 'Bremer Fighter'. Derudover etager 'Yannis P.'  ballastvand ind for at ligge tungere i havet, oplyser NDR.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141