23948sdkhjf

Vestkyst-anlæg til 60 mia. kr. skal levere grønne brændstoffer til skibe og fly

I projektets rådgiverteam indgår Cowi, New Power Partners samt Arkitema

Selskabet GreenGo Energy og Ringkøbing-Skjern Kommune har indgået et samarbejde omkring udvikling og realisering af energiparken Megaton øst for Tarm, som skal omdanne grøn strøm fra vindmøller og solceller til fremtidens grønne brændstoffer til lastbiler, skibe og fly.

Den samlede investering i Megaton-projektet ventes at blive omkring 60 mia. kr. - eller mere end prisen for to storebæltsbroer.

Pengene til investeringen vil komme fra GreenGo Energy’s kunder og partnere, der tæller nogle af verdens største investorer i vedvarende energi og infrastruktur. 

Rådgiverteamet i projektet er Cowi, New Power Partners samt Arkitema.

Den endelige placering af solceller og vindmøller ligger ikke fast endnu. Det sker i den kommende tid i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune og lokale interessenter.

300-500 arbejdspladser

Der forventes skabt 300-500 permanente arbejdspladser i forbindelse med energiparken, den tilknyttede produktion af vedvarende energi og i de afledte virksomheder. Produktionen vil for eksempel skabe en del overskudsvarme, som vil blive udnyttet til fjernvarme.

Energiparken er planlagt til at skulle modtage hele fire gigawatt strøm fra solceller og vindmøller, og området er af såvel GreenGo Energy som Ringkøbing-Skjern Kommune indmeldt til staten som et muligt område for en energipark.

Den grønne strøm skal sendes via direkte linjer fra sol- og vind-produktionsstederne til energiparken, hvor der produceres grønne brændstoffer.

Den store skala er helt afgørende for at gøre projektet konkurrencedygtigt, da produktionen kræver adgang til store mængder billig vedvarende energi hele året, så elektrolysen kører optimalt, og det kræver den rette kombination af solenergi og vindenergi.

Forudsætningen for Megaton-projektet er GreenGo Energy’s udviklingsportefølje på 4000 ha landbaserede sol- og vindprojekter i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hertil kommer 2 gigawatt havvind ud for den jyske vestkyst, fra GreenGo Energy’s portefølje af havvind projekter.

Se nøgletal for:
Læs mere om: PtX Megaton
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Mærsk-ejet historisk tysk containerrederi skal skifte navn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.453