23948sdkhjf

Port of Aalborg kickstarter overtagelse af containerterminalen med strategisk partnerskab

Ved årsskiftet overtager Port of Aalborg driften af containerterminalen i Østhavnen fra Royal Arctic Line, men allerede nu har havnen indgået et strategisk partnerskab med Pro Truck om den videre drift og udvikling af containerterminalens værksted og tilhørende materiel.

Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig glade for at indgå dette partnerskab med Pro Truck, som vi forventer os meget af. Pro Truck er én af Danmarks største leverandører af gaffeltruck, terminaltraktorer, specialmaskiner og øvrige logistikløsninger, og vi er overbeviste om, at de kan udvikle værkstedet i en retning, som passer ind i de vækstplaner, vi har for terminalen, siger Kristian Thulesen Dahl, adm. direktør hos Port of Aalborg.

Pro Truck holder til i Odder, men fyldte ordrebøger har medført et behov for yderligere kapacitet, og det har været et bevidst valg at vælge netop Aalborg havn som ny lokation.

- Placeringen på Aalborg havn er meget attraktiv for os, fordi vi kommer tæt på det nordjyske marked, hvor vi dels har mange kunder, men hvor vi også ser stort vækstpotentiale. Der er grobund for en stærk forretning i Aalborg, og kombineret med Port of Aalborgs planer for containerterminalen skønner vi, at der er potentiale til 10-20 medarbejdere inden for få år, siger Michael Laursen, adm. direktør hos Pro Truck.

Afgørende for udviklingen

Pro Truck overtager hele værkstedsbygningen ved terminalen, hvorfra de kan løse nogle af virksomhedens eksisterende service- og reparationsopgaver, men også servicere nye, nordjyske kunder. Her vil der fremover ikke kun blive repareret diverse maskiner og materiel, men også containere i relation til containerterminalen.

- Det har været et krav fra os i indgåelsen af partnerskabet, at brugerne af terminalen har mulighed for at få repareret og serviceret containere, når de benytter terminalen. Og den ekspertise bidrager Pro Truck med, siger Søren Bæk Christensen, Director of Operation hos Port of Aalborg, og fortsætter:

- Men det har også stor betydning for os, at Pro Truck overtager det kørende materiel og samtidig tilfører deres egen maskinpark, som er nødvendig for at drive og udvikle containerterminalen. Og ikke mindst, at ProTruck fokuserer på løbende at overgå til grønnere materiel for at gøre driften mere bæredygtig. Netop et maksimalt fokus på bæredygtighed er en højt prioriteret målsætning i udviklingen af containerterminalen i Aalborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sigtelse: Besætning slog og sparkede mand til døde på skib
Helge Ingstad-skibschef: Hårrejsende at lade tankskibet passere om styrbord
Svanehøj henter ny CFO hos Siemens Gamesa
Fem besætningsmedlemmer sigtes for drab på skib
MAN Energy Solutions indgår hensigtserklæring med fynske SH Defence
Nyopført kontorhotel må vige for havneaktiviteter
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.188