Sidste modul på plads: Tyra II har nu sin endelige form

I går kl. 17:04 placerede kranskibet ‘Sleipnir’ den 85,4 meter lange bro mellem den nye Tyra II-procesplatform og beboelsesplatformen. Derved er alle elementerne i Tyra II forbundet. Den samlede installation har i denne omgang omfattet Tyra II – procesplatformen, to broer og et flare-tårn.
- Det er fascinerende, at vi nu kan se den komplette form af Tyra II. Alle otte platforme, seks broer, to ben og et flare-tårn er nu på plads i deres endelige position. Jeg er meget stolt af vores installationsteam og vores dygtige partner Heerema Marine Contractors, der endnu en gang udførte løfteoperationer lige efter bogen. Det er en vigtig milepæl, der er nået, men vi kan ikke hvile på laurbærrene. Der er stadig meget arbejde at færdiggøre offshore, før Tyra II er klar til producere den første gas til vintersæsonen 2023/24, siger Lars Bo Christiansen, viceprojektdirektør for TotalEnergies EP Denmark i en meddelelse om projektet.
I de kommende dage vil installationsteamet afslutte den sidste svejsning for at sikre, at de nye platforme og elementer kan modstå det hårde vejr i Nordsøen, hvorefter tilslutnings- og idriftsættelsesteamet vil klargøre de installerede platforme og tilslutte dem til den eksisterende Nordsø-infrastruktur. Det er den sidste fase inden første gas fra Tyra II i vintersæsonen 2023/2024.
Fakta om procesplatformen
Platformen er 17.000 tons tung, 47 meter høj og måler cirka 16.300 kvadratmeter – svarende til størrelsen af mere end to fodboldbaner.
Den består af 19 rum herunder luftkompressorrummet, flere værksteder og strømforsyningsrummet. Platformens kablerne ville strække sig 783 kilometer hvis de sættes sammen – svarende til afstanden fra Esbjerg til Amsterdam.
Procesplatformen er bygget med produkter og materialer i højeste kvalitet, og der er sensorer placeret på alt det kritiske udstyr (f.eks. kompressorer, pumper, varmeapparater), som løbende indsamler data og vil give kontrolrumsoperatørerne mulighed for at overvåge tilstanden af Tyra II døgnet rundt.
Med brugen af ny teknologi og moderniserede arbejdsprocesser forventer Total Energies, at Tyras driftseffektivitet vil stige fra dets nuværende gennemsnit på omkring 80 pct. til mere end 90 pct. når feltet producerer igen. Elektrisk drevne udstyrsmotorer, der forsynes med strøm fra gasturbinegeneratorerne, er blot en af bidragyderne til dette.
Procesplatformen vil være i stand til at behandle 300 mio. standard kubikfod gas om dagen, som kommer fra både Tyra og fem ubemandede satellitfelter, nemlig Tyra Sydøst, Harald, Valdemar, Svend og Roar.
Kilde: Total Energies EP Danmark