23948sdkhjf

Dansk firma klar med maritimt køl og frys, der køler med CO2

Dert aarhusianske firma B Cool, der i 20 år har fremstillet i maritime køle- og HVAC-systemer, har udviklet et CO2-baseret køle/fryseanlæg til fragtskibe og færger.

- Det er afløseren til eksisterende anlægstyper med de skadelige HFC-gasser, og samtidig reducerer det skibenes forbrug af sort olie til elproduktion, fordi CO2 er så effektivt et kølemiddel, siger direktør i B Cool A/S, Ejner Brodersen i en meddelelse.

CO2 er allerede gennemtestet som klimavenligt alternativ i kølesystemer til blandt andet
supermarkeder.

- Vores CO2-anlæg er en langtidsholdbar løsning. Her er der ingen omkostninger til næste
konvertering eller tilpasning på grund af nye og strengere regler til kølemidler. Og når anlægget samtidig bruger mindre energi – og dermed olie – end konventionelle anlæg, er det både klimamæssigt og økonomisk den rigtige løsning, der påvirker rederiets grønne regnskab positivt, siger Ejner Brodersen.

Rederiernes tilbagemeldinger er ifølge direktøren utrolig positive, og de første skibe er ifølge firmaet klar til at få installeret det CO2-baserede køleanlæg.

Udviklingen af det maritime CO2-køleanlæg er foregået i B Cools egne testfaciliteter i Aarhus, hvor firmaet beskæftiger 14 ansatte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125