23948sdkhjf

Seks søfolk blev taget til fange af pirater under mandagens piratangreb i Guineabugten

Der var seks tilfangetagne søfolk ombord på den skiff, besætningen på ’Esbern Snare’s Seahawk-helikopter i går observerede under en anti-pirataktion i Guineabugten. Det oplyser Søværnskommandoen til TV2.

Læs mere: Esbern Snare undsætter containerskib efter piratangreb

Herfra oplyses endvidere identiteten på det containerskib, der udsendte et mayday efter at have været udsat for et piratangreb. Skibet er det 2001-byggede 275 meter lange Liberia-flagede containerskib ’Tonsberg’.

Besætningen på helikopteren så et mindre fartøj, en såkaldt skiff, der oftest er piraternes foretrukne fartøjstype, på siden af ’Tonsberg’.

Måtte opgive jagten

’Esbern Snare’s besætning havde imidlertid ikke mulighed for at komme de tilfangetagne søfolk ombord på piratfartøjet til undsætning, da det hurtig sejlende ind i nigeriansk territorialfarvand.

Et af de tilbageblevne 15 besætningsmedlemmer ombord på containerskibet var blev skudt i benet af piraterne og blev efterfølgende taget ombord i ’Esbern Snare’ til behandling af det danske boardinghold. 

- Gårsdagens aktion fra den danske fregat i Guineabugten viser med al tydelighed, at der er brug for Danmarks indsats. Guineabugten er verdens farligste farvand, og vi er dybt taknemmelige for, at besætningen ombord på' Esbern Snare' passer på vores skibe.

- Mine tanker går i dag særligt til de kidnappede søfolk. Jeg håber, de kommer sikkert hjem til deres familier igen, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en general udtagelse fra brancheorganisationen. 

Kommenter artiklen (4)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172