23948sdkhjf

Russisk forskningsskib: Advokat vil have ophævelse af arrest prøvet i Højesteret

Det sidste kapital i sagen om 'Adademik Ioffe' er måske ikke skrevet endnu. 

Selv om det russiske forskningsskib blev frigivet af de danske myndigheder tirsdag eftermiddag er advokat Anders Amstrup Fournais fra advokatfirmaet Hafnia Law Firm klar til at fortsætte det juridiske slagsmål. 

Han har anmodet om tilladelse til, at sagen skal prøves i Højesteret. 

Det er sket via en ansøgning om såkaldt kæretilladelse til procesbevillingsnævnet.

https://www.soefart.dk/article/view/824152/landsret_ophaever_tilbageholdelse_af_russisk_forskningsskib_i_skagen

Det sker med henvisning til, at det ifølge advokaten for den forurettede canadiske rejsearrangør "har afgørende betydning for vores klient og i øvrigt er af offentlig interesse."

'Akademik Ioffe' blev arresteret af fogedretten i Hjørring, men da kæresagen blev prøvet i Vestre Landsret blev arresten ophævet med henvisning til, at skibet fungerede som statsskib da det anløb havnen i Skagen for at bunkre, og at skibet derfor er uden for de civile danske myndigheders rækkevidde. 

- Jeg synes, at det er en overraskende og entydig fortolkning af lov om statsskibe, som Vestre Landsret lægger for dagen. Det er samtidig en afgørelse, som kan få stor principiel betydning i fremtidige sager om arrest af skibe, og derfor mener jeg, at Højesteret bør tage stilling til sagen, udtaler Anders Amstrup Fournais til Søfart. 

Den canadiske rejsearrangør mener at have ca. 40 mio. kr. til gode fra rederiet bag 'Akademik Ioffe'. Dette krav relaterer sig til en grundstødning for flere år siden, som betød, at et krydstogt blev aflyst, og rejsearrangøren dermed tabte penge. Det finansielle krav til det russiske forskningsskib var årsagen til. at fogedretten i Hjørring 1. november blev overbevist om, at der var grundlag for at foretage arrest af skibet, da det gik i havn i Skagen for at bunkre. 

Mener du, at afgørelsen fra Vestre Landsret kan være influeret af politisk pres fra danske myndigheder og de mange storpolitiske undertoner? 

-  Det har jeg ingen kommentarer til, siger Anders Amstrup Fournais til Søfart. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141