23948sdkhjf

Gense ugens topnyhed: Drama i Limfjorden - lastbilen kørte selv fra borde

Det gik ikke så godt, at da en lastbil var parkeret på Hvalpsund-færgen under overfarten. Mens chaufføren drak kaffe trillede lastbilen i havet

Der udspillede sig et rendyrket drama i det ellers utrolig fredelige Hvalpsund-hjørne af den naturskønne Limfjorden.

Sent tirsdag aften i sidste uge blev lastbilen, som tirsdag morgen trillede af Hvalpsund-færgen og ned i Limfjorden, trukket op af vandet.

Det hele begyndte den samme dag tidligt om morgenen klokken 06.30, hvor lastbilen trillede om bord på Hvalpsund-færgen. Få minutter senere trillede den dog fra borde igen, på egen hånd. Årsagen var, at håndbremsen tilsyneladende ikke var trukket. Chaufføren befandt sig ikke i lastbilen, da uheldet skete, og ingen kom ifølge Nordjyllands Beredskab til skade.

Uheldet skete lige uden for indsejlingen til færgelejet i Hvalpsund.

Lastbilen var fuld af branbart affald, som skulle fragtes til en affaldsstation i Aars. Nordjyllands Beredskabet lagde flydespærringer omkring lastbilen for at undgå dieseludspil.

I løbet af natten til onsdag kom lastbilen igen på fastland.

Ingen redning

Ifølge direktøren i Fredsø Vognmandsforretning, Benny Nielsen, står lastbilen dog ikke til at redde.

- Den er ikke til noget, siger Benny Nielsen.

Han estimerer, at omkostninger for skader på både lastbil og færge og for at hejse lastbilen op af vandet kommer til at koste mellem to og tre millioner.

Trækker håndbremse

Han undrer sig stadig over, hvordan uheldet er sket.

- Normalt trækker chaufførerne håndbremsen, når de hopper ud af bilen. Chaufføren her er en erfaren chauffør, der har kørt i mere end 40 år. Det er svært at sige, om han har trukket den eller ej - han mener, han har trukket den - men den begyndte jo at køre, siger Benny Nielsen.

Han fortæller dog, at de tidligere har oplevet, at en håndbremse i en lastbil trak sig af sig selv.

- Det er svært at sige, men konstateringen er, at den i hvert fald er løbet sin vej, siger direktøren.

Rampen fik skader

Rampen på Færgen ’Mary’ blev beskadiget, da lastbilen trillede ud, og færgefarten mellem Hvalpsund og Sundsøre blev derfor indstillet resten af tirsdagen. Færgefarten er onsdag morgen genoptaget med lån af færgen Sleipner-Fur. Det skriver Hvalpsund-Sundsøre I/S Færgefart på Facebook.

Det er vognmandsfirmaet Fredsø Vognmandsforretning, der ejer den druknede lastbil. Direktør Benny Nielsen var til stede under hele bjærgningen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125