23948sdkhjf

Ny rekord: Aldrig har hurtigfærgerne på Kattegat haft så travlt i en efterårsferie

Der har været massiv trafik mellem landsdelene i den netop overståede efterårsferie. Det betød, at hurtigfærgerne på Kattegat fragtede flere passagerer end nogensinde før i efterårsferien

Hurtigfærgerne på Kattegat havde travlt som aldrig før i efterårsferien i den forgangne uge. De tre hurtigfærger på Kattegat sejlede i alt 143.331 passagerer frem og tilbage fra og med fredag før ferien og til og med søndagen i feriens afslutning. 

Det er flere end nogensinde og dermed efterårsferie-rekord, oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse. 

Sidste år i 2020 var der 117.689 passagerer med i samme periode, og i 2019 var tallet den hidtidige rekord på 132.264 passagerer frem og tilbage på ruterne mellem Aarhus og Odden og mellem Ebeltoft og Odden.

- Færgepassagererne på Kattegat er kommet hurtigt tilbage, og det er ret fantastisk, at rejselysten allerede nu sætter nye rekorder, fortæller Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Pres på i begge retninger

Antallet af overførte biler i perioden er også steget fra 38.546 biler i 2020 til 47.271 biler i 2021. I 2019 var antallet af biler på 42.031.

Efterårsferiens rejsemønster er sådan, at der på de første store rejsedage op til efterårsferien er meget trafik fra Sjælland mod Jylland – og den bølge skyller så tilbage mod Sjælland i efterårsferiens slutning.

- Men i denne efterårsferie har vi set et lidt andet billede. Her har uge 42 har været præget af fyldte afgange i begge retninger – også på hverdagene, siger Jesper Skovgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094