23948sdkhjf

Mærsk slår dansk aktierekord og opjusterer forventningerne med flere milliarder - igen

Mærsk B-aktie røg torsdag eftermiddag over kurs 20.000. Det er første gang i historien, at det sker på den danske børs.

Det skriver Euroinvestor.

Årsagen til stigningen skyldes, at selskabet netop har meldt ud, at det opjusterer sine forventninger til 2021 med flere milliarder.

Det er tredje gang i år, at Mærsk opjusterer   forventningerne til driftsresultatet. Shippingkoncern er nemlig i gang med at høste frugterne af et ekstraordinært containermarked og har derfor godt gang i indtjeningen.

Således opjusterer selskabet torsdag for tredje gang sine forventninger til 2021.

Mærsk venter nu et driftsresultat efter af- og nedskrivninger på 18 til 19 milliarder dollar. Det svarer til op til cirka 120 milliarder danske kroner. Tidligere lød forventningen på mellem 14 og 15,5 milliarder dollar.

Det fremgår af en meddelelse fra Mærsk.

Udviklingen skyldes især Ocean-divisionen, der dækker over aktiviteterne med fragt af containere til havs. Det er Mærsks hovedforretning.

- Det bedre resultat skyldes den ekstraordinære markedssituation i Ocean, som fører til yderligere stigninger i fragtrater for både kort- og langsigtede kontrakter, skriver Mærsk i en pressemeddelelse torsdag.

Under coronapandemien har der været ekstra stor efterspørgsel på at få fragtet varer rundt på containerskibe.

Flere gange i løbet af sommeren og foråret er international skibsfart og godstransport blevet forstyrret.

Det har sendt priserne i vejret, hvilket har været godt for Mærsk, forklarer senioranalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til mediet Marketwire.

- Det er primært de høje fragtrater, der driver det, og lige nu fortsætter de deres himmelflugt. Og det er svært at se, hvornår det stopper. Nultolerancen over for coronavirus i Kina betyder, at der blot skal et smittetilfælde til i landet, før man lukker en havn ned på ny, siger han til finansmediet.

Der er dog stadig en vis usikkerhed om forventningerne for året, meddeler Mærsk.

Det skyldes en "stor grad af usikkerhed som følge af den ekstraordinære efterspørgsel og flaskehalse i forsyningskæderne".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.159