23948sdkhjf

Finanslovsforslag om Georg Stage-togter vil halvere optaget af unge grønlændere

Hvis regeringens ønske om at sparre otte millioner kroner på næste års finanslov ved at skære et af Skoleskibet Georg Stages to årlige togter væk går i opfyldelse, får det store konsekvenser for de grønlandske unge, der hvert år uddanner sig til en fremtid indenfor søfart.

Et årligt togt er nemlig ensbetydende med en halvering af antallet af grønlændere ombord.

Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

De seneste tre år har der været seks grønlændere med på hvert togt. Og siden 1964 har de unge grønlændere været en fast bestanddel af besætningen ombord, idet hver tiende elevplads ombord er reserveret til netop grønlandske unge.

- Det er frygteligt, for vi ved, at Skoleskibet Georg Stage åbner mange muligheder for de unge mennesker. Vores elever er meget efterspurgte, især i fiskeriet og i Royal Artic Line, siger Asser Amdisen, direktør for Georg Stage til det grønlandske medie.

Den første grønlandske elev blev optaget på skoleskibet helt tilbage i 1962. Siden er mere end 350 grønlændere blevet uddannet ombord på Georg Stage.

Uddannelsen på skoleskibet er gratis for grønlænderne, idet Lichtenbergs Fond i samarbejde med selvstyret betaler hele gildet, hvilket også inkluderer rejsen frem og tilbage. Foruden bevillingen til selve skoleskibet, er den eneste udgift for den danske stat den SU, som de grønlandske elever modtager under uddannelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078