23948sdkhjf

IRON Pump sætter produktoptimering, energieffektivitet og CO2-aftryk under lup

Med fokus på produktoptimering og energianvendelse stiller IRON Pump skarpt på egne miljømål og på, hvordan de i samarbejde med kunderne kan nå deres mål.

Allerede i 1997 - før miljø og klima blev ’talk-of-thetown’ i den maritime industri - indleverede IRON Pump deres første grønne regnskab. Siden er virksomheden blevet ISO14001 certificeret, og miljø og bæredygtighed er i høj grad på dagsordenen i hovedsædet i Søborg. Det fortæller CEO, Anders Frimodt-Møller.

”Vores pumper er bæredygtige i sig selv, for de holder i mange år og er på ingen måde et ’brug-og-smid-væk’ produkt. Vi ser pumpeinstallationer, der kører endnu efter 15-20-30 år, og vi arbejder konstant på at blive bedre; optimere pumpedesign og effektivitet, forbruge mindre og genanvende mere i produktionen,” siger han.

Bakker op om nye regler

Set i forhold til miljølovgivning har EU og IMO presset på med regler på det maritime område de senere år, og det er en udvikling, IRON Pump bakker op om.

”Hos vores kunder har energiforbrug i mange år ikke været et issue om bord på skibet, for energi havde man nok af. Men det er det nu, og her kommer vores energioptimerede pumper til deres ret,” siger Anders Frimodt- Møller og uddyber:

”Vi vil gerne sikre, at vores pumper bliver kørt optimalt. Selv den mest energivenlige pumpe kan blive det modsatte, såfremt den ikke køres rigtigt - lidt ligesom hvis du konstant kørte din bil i første gear. Derfor ser vi også i høj grad os selv som partnere til vores kunder, når de skal vælge den bedste pumpe til jobbet”.

Ser på hele værdikæden

Anders Frimodt Møller påpeger, at pumpen i brugsfasen blot er én vinkel på bæredygtighed. ”Derfor kigger vi også på hele værdikæden omkring en pumpe. En netop udarbejdet LCA på en af vores pumper hjælper os f.eks. med at rette fokus på det samlede CO2-aftryk,” siger Anders Frimodt-Møller og uddyber:

”Sådan en øvelse giver god anledning til at gentænke forretningen fra A-Z; hvordan vi kan blive skarpere på miljømål og dermed hjælpe vores kunder til at nå deres mål.”

IRON PUMP A/S
IRON Pump A/S producerer pumper, der benyttes i en bred vifte af marine applikationer - blandt andet i scrubber- og ballastvandsystemer, brandslukning mv. Al produktion, R&D, salg og administration er samlet under samme tag i Søborg.

Læs mere på www.ironpump.com

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094