23948sdkhjf

Kaptajn, ex-rektor og maritim efterforsker - en sand ildsjæl gearer ned

Det er en sand maritim ildsjæl, som nu har rundet 67 år og derfor går på pension fra Survey Association. Men en nye karriere er allerede gået i gang. Kurt Rye Damkjær har tydeligvis svært ved at sidde stille

Hvis man kan sige om nogen, at de har været vidt omkring i den danske maritime branche, så er det Kurt Rye Damkjær.

Den navigationsuddannede maritime ildsjæl har i de senste mange år været medejer af - og undersøgelsesdirektør i - den velkendte besigtigelsesvirksomhed Survey Association.

Men nu har Damkjær rundet de 67 år og går dermed på pension.

I hvert fald på en måde.

Trækker sig tilbage

Kurt Rye Damkjær trækker sig tilbage fra det daglige arbejde i Survey Assocation, men fortsætter som medejer af virksomheden og som associeret, hvor han fra tid til anden kommer til at bistå firmaet på større opgaver.

Dermed er det slut med en meget speciel livsstil, hvor man som undersøgelsesdirektør døgnet rundt og året rundt skal være klar til at rykke ud når telefonen ringer og stemmen i den anden ende proklamerer, at der er sket et havari et eller andet sted på kloden. Det kan være et forlis, et motorhavari eller en grundstødning, som involverer et forsikringsselskab, der typisk ringer til Survey Association og beder virksomhedens medarbejder rykke ud til ulykkesstedet og vurdere skaderne og hjælpe forsikringsselskabet med at lægge en plan. Denne medarbejder har typisk været Kurt Rye Damkjær, som har rykket ud til utallige havarier rundt omkring på kloden.

Altid på pletten

Kurt Rye Damkjær har således været til stede - on location - på nogle af de seneste års mest spektakulære havarier. Fra en journalists perspektiv dog med det negative aspekt, at han sjældent har kunnet udtale sig om de konkrete hændelser.

Men selv om alderen nu ligger stabilt på 67 år, har Kurt Rye Damkjær ikke tænkt sig at drosle ned. Tværtimod. Han begynder nu på et deltidsstudie på uddannelsesinstitutionen Danmarks Medie- og Journalist Højskole, hvor han skal bruge de næste to år på at erhverve sig en diplomuddannelse i journalistik.

Lang karriere

Kurt Rye Damkjær fungerede som kaptajn på DFDS-færgen ’Scandinavian Seaways’ frem til 1989. Han har haft ansættelser i Danske Rederier, Force Technology og var mellem 2000 og 2004 adm. direktør for den maritime uddannelsesinstitution SIMAC.

Han bestred i de følgende år stillinger hos Clipper, Nordic Tankers før han i 2013 kom til Survey Association.

Han har i de seneste år også markeret sig som en polemisk og knivskarp debattør, både i nærværende brancheavis og i andre medier. Senest i stort opsatte debatindlæg i Berlingske Tidende, hvor han sammen med de maritime kolleger Ole Ingrisch og Niels Tolstrup har markeret sig som en skarp kritiker af de - i nogles øjne - særdeles fordelagtige rammevilkår til det danske rederierhverv.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172