23948sdkhjf

Rederiet bag X-Press Pearl indvilger i at første del af kompensation til Sri Lanka

Rederiet X-Press Feeders har betalt 18 millioner kroner i kompensation til myndighederne i Sri Lanka, efter skibet brød i brand og sank, hvilket efterlod det omkringliggende hav og landets strande i en af de største miljøkriser nogensinde.

Det er dog en del under det beløb, Sri Lanka har forlangt. Nemlig i omegnen af 250 millioner kroner.

X-Press Feeders er på nuværende tidspunkt ikke indstillet på at betale det fulde beløb, skriver det internationale medie G-Captain, men bekræfter, at der pågår forhandlinger om, hvor stor den endelige kompensation skal være.

Desuden oplyser X-Press Feeders i en pressemeddelelse, at de deltager aktivt i oprydningsarbejdet.

- Vi fortsætter med at bidrage til oprydningsarbejdet. På vragstedet forbliver vagthavende redningsmænd døgnet rundt for at håndtere affald og rapportere om enhver form for udslip med droner. Repræsentanter for ITOPF og Oil Spill Response fortsætter med at overvåge opdateringer fra scenen og er klar til at reagere med det samme, hvis det kræves, skriver rederiet.

Rederiet er registreret i Singapore-registrerede. På vej til Colombo den 20. maj udbrød der pludselig brand på containerskibet, som havde 1486 containere med – herunder flere stemplet som farligt gods.  

På trods af brandbekæmpelsesarbejdet opslugte ilden til sidst hele fartøjet, og X-Press Pearl sank, da redningsfolk forsøgte at trække det til dybere vand.

Branden og synkningen har udløst den værste miljøkatastrofe i Sri Lankas historie. Tidligere på måneden hørte en srilankansk domstol om hundreder af døde skildpadder og andre dyr, der er blevet opdaget i kølvandet på hændelsen.

Skibets russiske kaptajn er en af ​​mere end et dusin mennesker, som den srilankanske regering har medanklaget i forhold til vraget. Selvom kaptajnen ikke er formelt tiltalt, er det forbudt at forlade landet, da efterforskningen af ​​hændelsen fortsætter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kendt megabygning i Københavns Havn vinder designpris
Sag berammet: Til marts skal 28 russere i landsretten
FBC og fagforeninger strides om arbejdsregler på havet
LEDER: Havnearealer er jaget vildt
Havareret øfærge sejlet til værft
DSV vil skrumpe medarbejderstaben - uden massefyringer
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.14