23948sdkhjf

Virksomhed bag 'flyvende skibe' underskriver kontrakt med europæisk kunde på over 600 mio. kr.

Den amerikanske virksomhed Flying Ship Technologies, der udvikler – ja, flyvende skibe – har indgået en aftale med et endnu ukendt europæisk rederi om indkøb af skibe for over 600 millioner kroner.

Det skriver virksomheden bag de flyvende skibe i en pressemeddelelse fredag formiddag.

- Disse skibe skal operere langs de europæiske kyster og de omkringliggende øer. Flyvende skibe vil forbedre de eksisterende handelsruter og åbne nye ruter med det formål, at levere friske fødevarer, medicinske produkter og øge hele effektiviteten i e-handlen, siger Bill Peterson, CEO for Flying Ship Technologies.

Derudover siger virksomheden bag skibene, at de bruger mindre kulstof og blot koster en brøkdel af de omkostninger, der er ved luftfragt.

Flying Ship Technologies udvikler såkaldte autonome jordeffektfartøjer, der flyver lige over vandet. Ifølge virksomheden bag er de ti gange hurtigere end almindelige skibe og så udgør omkostninger blot en fjerdedel til vedligeholdelse og drift sammenlignet med fly. Derudover åbner teknologien for nye kystveje, ligesom skibene er grønnere.

Virksomheden bag de flyvende skibe satser benhårdt på at udvikle skibe til det voksende logistikmarked, hvor det forventes, at omsætningen vil være mere end 100 billioner på verdensplan i løbet af de næste fem til syv år.

- Dette er den første af mange Flying Ship-skibe. Verden leder efter måder at reducere drivhusgasser på, og logistikmarkedet fortsætter med at stige, og derfor forventer vi endnu mere interesse for de flyvende skibe som et grønt alternativ til den nuværende logistik, siger Bill Peterson.

Virksomheden vil endnu ikke afsløre, hvem den europæiske kunde er.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094