23948sdkhjf

Det største skib i Irans flåde er forlist efter brand

Et stort iransk skib er forlist, efter at det gik i brand natten til onsdag.

Det oplyser den iranske flåde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skibet ved navn 'Kharg' var angiveligt det største i Irans flåde. Det brød i brand omkring klokken 02.25 natten til onsdag, oplyser statsligt tv ifølge nyhedsbureauet AP. Det vides ikke, præcis hvad der forårsagede branden.

I flådens udtalelse lyder det, at branden brød ud i "i et af systemerne i skibet". Det er ikke præciseret yderligere.

Samtlige besætningsmedlemmer blev evakueret og er i god behold.

"Kharg" har været en del af Irans flåde siden 1984 og er opkaldt efter en iransk ø, der fungerer som terminal for eksport af olie.

Brandfolk forsøgte forgæves at slukke branden på skibet, inden det sank nær havnen Jask i Omanbugten ikke langt fra Hormuzstrædet.

Hormuzstrædet er en vigtig handelsvej, der forbinder Omanbugten og Den Persiske Golf. Omkring en femtedel af verdens olie passerer igennem.

Jask-havnen er også vigtig for den iranske økonomi og olieeksport. Landets regering planlægger at bygge landets næststørste olieterminal ved havnen.

Billeder på iranske sociale medier viser besætningsmedlemmer iført redningsveste, der bliver evakueret, mens skibet står i brand i baggrunden.

Iransk stats-tv og nyhedsbureauerne Fars og Tasnim omtaler "Kharg" som et "træningsskib". Det var et af de få skibe i Irans hær, der var stort nok til at kunne tilbyde støtte til andre iranske skibe ude på havet.

Skibet, der blev bygget i Storbritannien, kunne også løfte tungt gods og fungere som landingsplads for helikoptere.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094