23948sdkhjf

Fortrolig rapport: Mærsk involveret i "særdeles skadelig" milliardforretning i Afrika

En milliardkontrakt, som Mærsk og en fransk partner har vundet i Ghana, afspejler ikke "ærlig forretningsetik" og er skadelig for landet, konkluderer en fortrolig rapport det ghanesiske transportministerium. Mærsk afviser urent trav. Det skriver Finans.

Kontrakten er opnået via et forløb, hvor regeringen pludselig stoppede et igangværende udbud og dermed fejede Mærsks konkurrenter af banen.Elementer af kontrakten er nu under genforhandling, oplyser Mærsk.

Ghana indgik i 2015 en aftale med selskabet MPS, der har Mærsks havneforretning, APM Terminals, og den franske transportkæmpe Bolloré Group som hovedaktionærer, og hvor også de ghanesiske havnemyndigheder, GPHA, har en ejerandel.

Konklusionen på rapporten er, at kontrakten er ufordelagtigt for Ghana, mens alle aftaler med Mærsk og Bolloré bør genforhandles

- Hvis GPHA-MPH/MPS-engagementerne fortsætter i deres nuværende form, er det særdeles skadeligt for regeringen og Ghanas folk, lyder det i rapporten, som er afsluttet i 2018, men netop er blevet bragt frem i lyset af det britiske medie Africa Confidential.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093