23948sdkhjf

Filippinsk besætning ramt af Corona i norsk havn – en afgået ved døden

En filippinsk besætning, der ligger i havn i Narvik, er smittet med Corona. Et besætningsmedlem afgik ved døden i sidste uge, og resten holdes under opsyn mens de er isoleret på skibet, beretter NRK.

Lige nu ligger det filippinske malmskib IVS Pebble Beach i karantæne i den norske havn Larvik på femte døgn. Det sker efter at 16 ud af 18 besætningsmedlemmer sidste uge blev konstateret smittet med Corona. Ydermere er et besætningsmedlem afgået ved døden.

Skibet ankom til Norge i den 5. maj for at hente jernmalm. Til trods for de norske regler om, at man skal henvende sig til myndighederne, hvis der er sygdom ombord på ens skib, har det filippinske mandskab ifølge NRK set gennem fingrer med disse regler. Først mere end en uge efter ankomsten fik de norske myndigheder information om, at der muligvis var besætningsmedlemmer, som var syge med Corona.

Siden dødsfaldet har en efterfølgende test vist, at størstedelen af besætningsmedlemmer ombord er smittet, mens resten – et par stykker – er isoleret for sig selv på skibet. Inden de norske myndigheder nåede ombord på skibet, var det ene besætningsmedlem allerede afgået ved døden.

NRK fortæller yderligere, at de norske myndigheder nu vil overveje, hvilke konsekvenser det skal have for rederiet og besætningen, idet de ikke har anmeldt sygdom ombord på skibet til de norske myndigheder.

- Vi har ikke set nogen sag så alvorlig som denne. Vi har nogle bekymringer, som vi skal kontrollere, siger afdelingsdirektør i Sjøfartsdirektoratet Alf Tore Sørheim til NRK.

De norske myndigheder oplyser over for NRK, at ingen besætningsmedlemmer har været i land i Narvik, og at skibet derfor ikke anses for at udgøre en risiko for smitten på land i Norge.

Norge er et af de europæiske lande, som har indført de strengeste Corona-restriktioner. I dette konkrete tilfælde betyder det, at skibet bliver holdt tilbage og at besætningen skal være isoleret i mindst 10 dage fra det første smittetilfælde.

Der er ikke oplysninger om, hvordan resten af den smittede besætning efter omstændighederne har det. Dog oplyser NRK, at besætningen har fået leveret medicin, mad og iltapparater ombord.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14