23948sdkhjf

’Esvagt Njord’ tager fem år til i Nordsøen

Serviceskibet ’Esvagt Njord’ skal fortsætte i yderligere fem år med at arbejde i Nordsøen for norske Equinor, det tidligere Statoil, som er gået ind i vindenergi ved siden af olieproduktion.

Esbjerg-rederiet Esvagt og Equinor har valgt at fortsætte samarbejdet om havvindmølleparken Dudgeon Offshore Wind Farm ud for Great Yarmouth på den britiske  østkyst.

Dermed skal SOV’en (Service Operation Vessel) 'Esvagt Njord' sejle for Equinor yderligere fem år frem til udgangen af 2026. Kontrakten har eksisteret siden 2016.

- Vi har en meget velfungerende operation på 'Esvagt Njord', hvor Esvagts besætning og Equinors teknikere fungerer som ét team, der samarbejder glimrende, siger Ib Hansen, Head of Commercial i Esvagt, i en pressemeddelelse.

'Esvagt Njord' var den tredje specialbyggede SOV beregnet til havvindmølleparker i Esvagts flåde, da hun stod klar som nybygning i efteråret 2016. Skibet var også den første SOV i den engelske sektor i Nordsøen.

En af syv serviceskibe i Nordsøen og Østersøen

I dag har Esvagt syv SOV’er i engelsk, tysk, hollandsk, belgisk og dansk sektor i Nordsøen og Østersøen, og rederiet modtager yderligere to SOV-nybygninger i løbet af 2021.

Søren Karas, Chief Commercial Officer i Esvagt, glæder sig over, at skib og besætning har leveret så stærkt, at et koncept fra 2016 stadig er i høj kurs i 2021:

- Da vi indgik den første kontrakt på at servicere Dudgeon Offshore Wind Farm 2016, havde Esvagt nogen erfaring i offshore vind, men det var stadig i sin vorden, siger han.

Esvagts flåde består af mere end 40 offshore-skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142