23948sdkhjf

To nordjyske kedel-specialister bliver til én

Global Boiler Aalborg og Global Boiler Service ligger side om side i Svenstrup syd for Aalborg.

De to virksomheder har siden 2011 arbejdet tæt sammen og også markedsført sig som et firma.

Nu tager man så skridtet fuldt ud og sammenlægger de to selskaber under navnet Global Boiler Aalborg A/S.

- De to selskaber her i Danmark ligger jo på to nabogrunde. Selv om vi har to forskellige adresser, ligger vi ryg mod ryg. Vi har alle årene været sammen, så rent fysisk har vi opereret og markedsført os som et selskab. Og så var det først, når der skulle skrives en faktura, at vi skulle vurdere, hvem der havde lavet arbejdet. Det har selvfølgelig givet lidt udfordringer, forklarer Michael Søndergaard, der er medejer i det nye selskab.

Søsterselskaber også del af fusion

Ved samme lejlighed er Global Boiler Middle East LLC, beliggende i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater samt Global Boiler Far East Pte Ltd og Global Boiler Service Pte Ltd, begge i Singapore, blevet fuldt overtaget af holdingselskabet bag Global Boiler Aalborg A/S.   

- Det er de samme ejere, der kører videre, også for de selskaber vi har ude i verden, men vi bliver mere eller mindre ligestillede, så der ikke bliver noget med, at vi skal tænke profit det ene sted frem for det andet sted, siger Michael Søndergaard.

De indledende øvelser til fusionen blev taget i foråret og hen over sommeren, hvor man den 1. juli blev enige om et letter of intent, der skulle danne rammen for fusionen. Her umiddelbart efter nytår er de sidste selskabstekniske ting så ved at falde på plads.

Venter synergier

Michael Søndergaard forventer ikke, at kunderne kommer til at mærke så meget til fusionen, men internt i Global Boiler Aalborg skulle det gerne give en smidigere forretningsgang.

- Det der kan give noget er, at en fusionering som sådan gør, at der kun skal laves et regnskab, kun bruges et regnskabssystem og sådan nogle ting. Vi stod begge to ved en skillevej. Vi har selvfølgelig folk til at lave det. Men skulle vi have en regnskabschef i hvert firma, fordi vi bliver større og større, eller skulle vi slå det sammen og få nogle synergier? Så det håber vi da på, at det kommer i løbet af i år, forklarer han.

Det samlede selskab inklusive søsterselskaberne får godt 110 ansatte.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093