23948sdkhjf

Dansk skibsarkitekt er død

Grundlæggeren af skibsinteriør designvirksomheden Steen Friis Design, Steen Friis Hansen, er død. Det oplyser den danske rådgivende skibsingeniørvirksomhed OSK-Ship Tech.

- Det er med stor tristhed vi har modtaget beskeden om Steen Friis Hansens pludselige og alt for tidlige død, lyder det fra OSK-Ship Tech:

- I 2016 blev Steen Friis Design A/S en del af OSK Group, da OSK-Ship Tech overtog firmaet, som har specialiseret sig i skibsinteriører med afsæt i den skandinaviske designtradition. OSK overtog både den dygtige stab af designere samt den stærke produktportefølje, og vi er glade for at kunne videreføre den høje kvalitet og stærke sans for detaljen i moderne skibsinteriør, som Steen udviklede gennem årene. 

Steen Friis Hansen var uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og startede sin karriere inden for maritimt design i Claus Horns designstudie i København.

I 1998 grundlagde han Steen Friis Design, som han drev først som enkeltmandsfirma og siden udviklede til et større, specialiseret designstudie og et stærkt brand, hvor Steen og hans team af arkitekter og interiørdesignere gennem årene bidrog betydeligt til færgeindustrien og passagerskibe med kvalitetsdesigns – både herhjemme og internationalt. 

Steen Friis Design har senest i regi af OSK Group arbejdet med højprofilerede projekter som hospitalsskibet ’Atlantic Mercy’ for Mercy Ships og Irish Ferries’ prisvindende ’WB Yeats’, som var den sidste færge, der sejlede ud af værftet FSG i Flensburg. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079