23948sdkhjf

Stor stigning i optaget på SIMAC

Efter nattens deadline for årets ansøgninger til de videregående uddannelser kan SIMAC notere en ny rekord. Ifølge studierektor er den gode fortælling om den maritime uddannelse lykkedes

SIMAC har kort efter midnat sendt besked til 228 ansøgere om, at de er optaget på en af uddannelserne til maskinmester, skibsfører eller skibsofficer med start 19. august. I forhold til 2019 er der tale om en stigning i optaget fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) til SIMACs uddannelser på 33 pct.

Oveni dette kommer også en fin stigning i antallet af kvinder, der er optaget på uddannelserne.

Det oplyser SIMAC i dag i en pressemeddelelse. 

- Vi er meget tilfredse med, at den store stigning, vi så i optaget sidste år på 31 pct., er fortsat i år. Sidste år var jo faktisk også et rekordår, så det er fantastisk at se, at vi endnu engang slår rekord. De unge har virkelig fået øjnene op for det maritime område, lyder det fra SIMACs studierektor Jan Askholm. 

- Vores uddannelser er på et internationalt konkurrencedygtigt niveau, og der er stor efterspørgsel i erhvervet på folk med de kompetencer, som vi giver de unge. Der er næsten fuld beskæftigelse for alle tre uddannelser. Det er også positivt at se, at flere unge kvinder vælger den maritime vej, så vi ikke år glip af halvdelen af en hel generation, fortsætter Jan Askholm.

Den gode fortælling

Årets optag understøtter SIMACs strategiske udvikling som central aktør i udviklingen af maritim viden og kompetencer.

De studerende, som bydes velkommen i august, kan se frem til at færdiggøre deres uddannelse i det ny SIMAC på Svendborg Havn, hvor det i endnu højere grad, end det er tilfældet i dag, er muligt at organisere aktiviteterne, så samarbejdet med erhverv og forskning bidrager til at sikre en fortsat udvikling. 

Ifølge Jan Askholm er det lykkedes at formidle den gode fortælling om fremtidssikrede uddannelser med attraktive karrieremuligheder i internationale miljøer til søs og i land.

 - Vi tilskriver ikke mindst denne succes, at vi i meget høj grad anvender vores nuværende studerende som rollemodeller i informations- og markedsføringsindsatsen af vores uddannelser og de erhvervsmuligheder, de giver adgang til. 

- Dermed sikrer vi en høj troværdighed i kommunikationen med kommende studerende. Desuden er der et enestående samarbejde mellem de maritime uddannelsesinstitutioner, myndigheder og erhvervets parter om at sikre den nødvendige tilgang af talentfulde studerende til de maritime uddannelser, slår han fast.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203