23948sdkhjf

Affald fra skibe skal nu sorteres i Aarhus Havn

90 procent af skibenes affald i Aarhus skal sorteres i 2030

Aarhus Havn er den første havn i Danmark, der nu skal forsøge at sortere affald fra skibe. Skibenes affald skal sorteres i affaldstyper, der passer til skibenes behov: for eksempel i madrester, lysstofrør, glas, metal, spildolie og restaffald. 

Det skriver Danmarks Radio.

Mediet skriver, at Aarhus Havns projekt foregår i et samarbejde med rederiet Finnlines, hvis skibe inddeler sit affald i seks forskellige containere i stedet for som hidtil at smide det hele i én beholder.

Aarhus Havn får cirka 200 ton usorteret affald fra skibe, der anløber havnen om året. Det er tidligere sendt til forbrænding, men nu skal meget af det genbruges, skriver Danmarks Radio. 

-  Forhåbningen er, at vi får en mere bæredygtig havn, fordi vi kan bruge alle de ressourcer, der nu bliver smidt væk i restaffald. For andre steder på havnen ryger det hele i én stor container uden at blive sorteret, og det vil vi gerne ændre, siger teamleder Johnny Præst til Danmarks Radio. 

Brancheorganisationen Danske Havnes mål er, at 90 procent af affaldet fra skibe i danske erhvervshavne skal være sorteret i 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156