23948sdkhjf

Skoleskibet Georg Stage aflyser togt og sejler kun ét togt til juli

Skoleskibet Georg Stage kommer ikke til at sejle de planlagte to togter i år på grund af coronakrisen. I stedet er planen, at de to togter slås sammen og at skibet sejler til juli måned

- Vi er nået dertil, hvor vi ikke kan nå at afvikle to togter i år. Med den udmelding, statsministeren kom med i mandags, så bliver vi nødt til at slå de to togter sammen, siger Asser Amdisen, som er direktør for Skoleskibet Georg Stage.

Han fortæller, at det blev besluttet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i går (tirsdag den 7. april, red.) Det kommer til at foregå sådan, at de elever, der er optaget nu, får et starttidspunkt i juli.

- Vi håber, at coronakrisen er stilnet lidt af til den tid, så vi kan sejle den 21. juli, hvor der er togtstart, siger Asser Amdisen.

 Lige nu modtager eleverne online undervisning, der skal "give dem forudsætninger for at kunne klare det". Men den online undervisning er ikke nok.

- Problemet er, at Skoleskibet Georg Stage i sin kerne arbejder på en praksisorienteret måde. Man kan ikke bare overføre det, eleverne lærer på skibet om samværet og hvordan tingene fungerer, til online undervisning. Du kan godt lære dem om styr- og bagbord. Men hvordan man bruger teorien på et skib i praksis, er svært at lære online. Derfor er det vigtigt at komme ud og sejle, men det kan vi ikke nu. Det har vi taget konsekvensen af, siger Asser Amdisen.

 Beslutningen om at aflyse det ene togt kommer efter lang tids kamp om overhovedet at få lov til at sejle to togter. Men så kom coronakrisen.

- Det er en svær beslutning. Vi har brugt flere år på at få dobbelttogtet op på benene. Det har virkelig været en politisk kamp, der vil noget, siger Asser Amdisen.

Skoleskibet Georg Stage har valgt at spare nogle penge på det togt, der ikke sejler i år.

- Det er ikke så mange penge, som det kunne være, fordi vi ikke vil ud og fyre nogen. De mennesker, vi har ansat, har været det siden januar, hvor de har gået og forberedt sig på togtet, lyder det fra Amdisen.

Skoleskibsdirektøren håber på, at der næste år kan blive to togter. 

- Vi håber, at Skoleskibet Georg Stage får lov til at have dobbelttogt fremadrettet, så længe der er behov for de unge mennesker i Det Blå Danmark. Det synes, Danske Rederier og de store rederier også. Så det håber vi, at uddannelses- og forskningsministeren også synes, siger Asser Amdisen og tilføjer:

- Der er brug for det og ingen arbejdsløshed blandt de af vores tidligere elever, som vi sender ud.

 Skoleskibet Georg Stage er ikke det eneste skoleskib, der bliver påvirket af coronakrisen.

Også Skoleskibet Danmark har også aflyst et sommertogt. For Skoleskibet Danmark meddelte i marts måned, at det aflyser sin tur til de olympiske lege i Tokyo.

Asser Amdisen er rigtig ærgerlig over situationen, som han kalder "bitter".

-Det er næsten ikke til at bære. Det, vi gør, er godt nok. Vi er velpolstret nok til ikke at skulle fyre nogen. Men det er synd for de unge mennesker, som vi giver en uddannelse og en plads på arbejdsmarkedet, som ellers risikerer at blive tabt, siger han og fortsætter:

- 50 pct. af de elever, vi sejler med, er unge mennesker uden ungdomsuddannelser og dem efterlader vi i ingenting.

 Asser Amdisen fortæller, at de også har en rolle, der indebærer at vise det blå Danmark frem.

-  Vi har lavet et stort havne-set-up, hvor vi skulle have lokket folk til at høre om det blå Danmark, men det kan vi heller ikke nu, siger han.

Lederen af Skoleskibet Georg Stage håber på at komme i gang med to togter igen næste år.

- Vi håber, at vi kan komme i gang igen og få stablet et dobbelttogt på benene til næste år. Situationen lige nu er bitter, siger Asser Amdisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11