23948sdkhjf

Niels Winther-chef fortsætter ufortrødent trods corona, men ser mørke skyer forude

Havnevirksomheden Niels Winther Liner Agencies fortsætter sit arbejde trods udbruddet af COVID-19. Dog er virksomhedens adm. direktør og ejer bekymret for udviklingen.

Selvom store dele af verden er lagt ned af coronavirus, arbejder havnevirksomheden Niels Winther Liner Agencies videre.

- Niels Winther Liner Agencies opererer stadig med ro-ro- og containerskibe, der anløber Esbjerg Havn med gods ind og ud. Det er selvfølgelig under skærpede forhold lige nu, og vi følger også Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Men vi formår at holde gang i inbound og outbound trafik. Så vi servicerer både containere, projektgods og vi modtager også stadig biler. Vi arbejder sådan set uændret, men under andre forhold, siger Henrik Otto Jensen, adm. direktør og ejer af i Niels Winther Liner Agencies.

Han fortæller, at virksomheden har måttet indføre nogle særlige restriktioner i kølvandet på coronavirusudbruddet.

- Vi kan arbejde hjemmefra, og så har vi lavet flere tiltag, hvor vi deler folk i virksomheden. Vi er ikke i samme kantine, og vi arbejder i fleksible ordninger, hvor vi ikke er for meget sammen. Vi prøver at undgå kontakt, siger Henrik Otto Jensen.

Det er altså adfærdsmæssige ændringer, som virksomheden har indført. Og virksomheden har også øget fokus på sin kommunikation.

- Vi har skærpet kommunikation og information til vores medarbejdere og kommunikationen med skibene - både før, under og efter de anløber. Så vi arbejder under skærpede forhold. Det gør alle, der arbejder i den maritime sektor, siger han.

Henrik Otto Jensen følger udviklingen i coronaviruspandemien tæt, for selvom virksomheden fortsætter ufortrødent, så er der muligvis mørke skyer forude.

- Jeg er bekymret for udviklingen. Vi kan jo se, at produktionerne er begyndt at lukke ned i Europa - bilproduktionerne er begyndt at lukke ned - så det vil have en effekt på et tidspunkt. Det er det, vi skal holde øje med. Hvis det her varer længere end en måned, så vil jeg være bekymret, siger han.

- Lige nu kan vi se, at nogle af bilproduktionerne begynder at lukke ned i Europa, fordi de mangler reservedele. Det er noget, vi følger fra time til time, men det er også noget, der hurtigt kan komme i gang igen. Nogle af bilproducenterne er lukket ned i et par dage, fordi de venter på reservedele, men det er klart man forsøge at holde forsyningskæderne kørende.

Men direktøren siger også, at der er en god nyhed for Niels Winther Liner Agencies midt i coronakrisen.

- Vi sejler med Grimaldi Line - de anløber stadig Danmark direkte hver uge, og det synes jeg er en god nyhed lige nu, hvor grænserne jo lukker ned i Europa. Vi mærker faktisk en stigning i henvendelser på alternative løsninger til vejtransport ned gennem Europa lige nu.

Henrik Otto Jensen vil dog ikke oplyse, hvor mange henvendelser virksomheden har haft.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078