23948sdkhjf

Metal Maritime: Hjælpepakke kan redde jobs hos DFDS og Fjord Line

Regeringens hjælpepakke vil helt momentant for både Fjord Line og DFDS være en udstrakt hånd til at undgå fyringer, lyder det fra Metal Maritime

Hjælpepakken på 23.000 kr. i løntilskud fra staten vil være en livline for allerede truede stillinger i hhv. DFDS og Fjord Line, og for hele skibsfarten vil hjælpepakken være afgørende for at bevare jobs.

Sådan lyder det fra fagforeningen Metal Maritime oven på hjælpepakken fra regeringen og arbejdsmarkedet parter, der blev præsenteret i går.

Hjælpepakken skal forsøge at afbøde nogle af de mange negative effekter, som bestræbelserne på at sprede udbredelsen af COVID-19-smitten ud over en så lang periode som muligt vil få for erhvervslivet og arbejdsmarkedet.

- Stillinger i passagerskibsfarten er truet nu og her. Og regeringens hjælpepakke vil helt momentant for både Fjord Line og DFDS være en udstrakt hånd til at undgå fyringer, siger Ole Philipsen, formand for Metal Maritime, til fagforeningens nyhedssite på nettet.

- Betingelsen for den økonomiske støtte på 23.000 kr. pr. stilling er dog, at rederiet ikke fyrer. Så jeg håber, at rederierne slår koldt vand i blodet, og ikke skrider til akutte opsigelser, uddyber han.

Intense forhandlinger

Ifølge Metal Maritime, der hører under Dansk Metal, har Dansk Metals formand Claus Jensen presset på for at få en hjælpepakke i stand for ansatte i den private sektor. I løbet af torsdag bakkede flere arbejdsgiverorganisationer og politiske partier op om tanken.

Siden lørdag har Dansk Metal siddet i intense forhandlinger i Finansministeriet. Forhandlingerne har trukket ud. Blandt andet fordi løsningsmodellen er dybt kompliceret og fordi den for statskassen er umanerligt dyr.

Hjælpepakken betyder, at staten betaler op til 75 pct. af lønnen til truede jobs i den private sektor i en periode, der gælder fra 9. marts til og med 9. juni. Virksomhederne skal selv betale den del af lønnen, der ligger over 23.000 kr. Lønmodtagerens bidrag til lønnen er, at fem dages ferie skal afholdes – og er der ingen ferie til gode, skal den ansatte holde fri i fem dage uden løn.

Norsk/danske Fjord Line er sammen med DFDS blandt de største arbejdsgivere for Metal Maritimes medlemmer. Her vil hjælpepakken ifølge Metal Maritime betyde, at allerede indgåede aftaler om nødløsninger bortfalder.

- Der opstod i løbet af i går yderligere komplikationer med aftalen i Fjord Line, hvor tillidsrepræsentanterne havde ydet en ubeskrivelig indsats for at finde løsninger. Desværre formåede Fjord Line ikke selv at bære aftalen igennem internt i rederiet, og dermed er der lige nu ikke nogen klarhed over situationen for vores medlemmer i rederiet, siger Ole Philipsen desuden til nyhedssitet og fortsætter:

- Min forventning er, at vi nu gennem tillidsrepræsentanterne starter forfra med forhandlinger med Fjord Line med afsæt i den hjælpepakke, som nu er på plads fra regeringen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141